Dammfri golvslipning gör processen lättare

Dagens maskiner har förvandlat ett tidigare bökigt projekt till ett betydligt enklare sådant. Säger man golvslipning så tänker de flesta på någonting som är tidskrävande, som är tungt, som kräver initial förberedelse - packa undan alla möbler etc - och på att det dammar. Dessutom så vet de som utfört en golvslipning att det handlar om ett känsligt projekt sett till att man kan misslyckas och därmed snarare förstöra golvet än att förädla detsamma. Idag dock. Det finns en skillnad.

De moderna slipmaskinerna är dels lättare att hantera och dels så möjliggör de också en dammfri golvslipning. Det senare gör att man inte behöver anstränga sig lika mycket. Du behöver inte tejpa igen springor, du behöver inte total-isolera det rum vars golv behöver slipas och du behöver inte oroa dig för att hitta slipdamm i varenda låda eller garderob i huset.

Den nya tekniken har gjort att fördelarna med golvslipning blivit överlägsna nackdelarna. Ser man dessutom till att ljudvolymen minskat radikalt så finns ännu en fördel: du kan slipa golv även om det handlar om en fastighet där många olika familjer och hushåll bor. De kommer att störas, men inte på det sätt som tidigare var fallet.

Boka in en professionell golvslipning

Att slipa ett golv gör att man till en relativt låg kostnad kan öka värdet på en bostad. Om man ser till en fastighetsägare och det värde som finns i att kunna höja exempelvis en hyra - och samtidigt öka värdet på hela fastigheten - genom att slipa golven så finns det all anledning att göra detta. Gärna då i samband med att någon flyttar ut.

Vi skulle dock heller inte utesluta att man gör en total make-over där man slipar golven i samtliga lägenheter under en och samma period. I och med att det idag går så pass snabbt och är så pass skonsamt både sett till volym och damm så behöver man inte se det som någon som kommer att påverka levnadsstandarden hos hyresgästerna på samma påtagliga sätt som förr var fallet.

Så hittar du rätt golvslipare i Stockholm

Om du som fastighetsägare är i behov av att slipa golven i de bostäder du hyr ut så finns det några tips att luta dig mot. Det första är att säkerställa att företaget du anlitar för golvslipning i Stockholm använder sig av de moderna maskiner vi talade om. Det andra är att företaget i fråga har kapacitet nog att kunna ta hand om jobbet i hela din fastighet.

Ett tredje tips handlar om att verkligen säkerställa kvalitet gällande jobbet. Här bör man ställa kostnaden lite åt sidan och snarare fokusera på att hitta en firma som verkligen har vana och erfarenhet. Detta i kombination med att företaget kan visa upp goda referenser leder dig rätt. Det är viktigare att undersöka dessa faktorer i städer där högre konkurrens finns. I Stockholm, Malmö och Göteborg exponeras man för större risker och där man kan råka ut för rena fuskjobb om man väljer fel företag.

Erfarenhet framför ett lägre pris - det är rådet i denna fråga. Slipas dina golv på ett korrekt sätt och ytbehandlas enligt konstens alla regler så kommer du att få motståndskraftiga, vackra golv som håller över en lång, lång tid. Det motsatta, det kommer att innebära att du kan tvingas byta ut alla golv inom en snar framtid. Välj rätt företag!

17 Nov 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.