2020 års inredningstrender

Funderar du på att göra om hemma? Kanske renovera om och måla med nya färger? Årets trender är ju antingen det storslagna; slottstilen med fina kristallkronor och guld i inredningen. Eller så kanske man tvärtom önskar sig det sparsmakade, och färger som går i "Mindfulness" som Jotun har döpt årets kollektion till. Båda trenderna existerar samtidigt i år.

Antingen önskar vi oss det storslagna och kungliga i år. Till den stilen tänker vi oss att man vill inreda sitt hem som slott. Till slottsmöbler hör möbler i rokoko-stil. Vi tänker oss stora rum med högt i tak där de stora kristallkronorna kan hänga i alla sin prakt. Medan stilen som går i "Mindfulness" är lugn och avkopplande med behagliga färger.

Slottstilen

Vem vill inte bo i slott? Den som vill efterlikna den miljö som man hittar i slott anammar inte den moderna stilen. Tvärtom hör inga moderna och kantiga möbler hemma i svenska slott. I stället bör man möblera med möbler i rokoko-stil. Lamporna bör helst vara av kristallkaraktär, mattorna bör vara persiska. På väggarna kan man till och med tapetsera med vackra sammetstyg och lister som målas med guld. Till stilen hör stora speglar med guldram. I köket bör man ha golv av stenskivor och marmor i badrummet. I trappan bör man ha en lång röd matta som går hela vägen nerför trappan. På borden bör man ha stora vaser med fräscha blommor och höga ljusstakar.

Mindfulnesstilen

Om man inte vill satsa på slottsmiljön i inredningen kanske man hellre dras till den sparsmakade stilen som är mer avkopplande, som är behaglig och lugnande. Ju mer vi lever i en hektisk och stressig omvärld, desto mer längtar vi efter lugnet när vi kommer hem. Vill man uppnåg "Mindfulness" i inredningen är färgvalet mycket viktigt. Då kanske man vill måla i beige färger som går mot aprikos. Inte vitt men gult som går mot grått. Kanske vill man ha enhetliga färger i alla rum? Då spelar det ingen roll i vilket rum man befinner sig i, man kan finna vila i alla rum oavsett aktivitet. Om man målar hela bostaden i samma färger, känns den större än vad den är. Istället kan man variera med hjälp av möbler och färger på kuddar, filtar och tavlor.

Renovera med hantverkare? Behöver du få tag i hantverkare som renoverar hemma hos dig? Välj endast dem som ger garanti på renoveringen och som har egen ansvarsförsäkring. Läs mer om det på: https://www.hantverkarestockholm.biz.

14 Mar 2020

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.