Anlita arkitekt vid minsta husändring!

Ska du göra en ändring på en befintlig byggnad? Då är det alltid bäst att anlita en arkitekt innan du skrider till verket. Gör du det kan du vara så gott som säker på att du blir nöjd och att ändringen på huset blir bra. Det kan vara vanskligt om man ska göra större förändringar på ett hus. Ska man riva väggar, bygga till väggar, göra huset större, då behöver man en arkitekt som kan vägleda en hur man bör göra på bästa sätt. Dessutom är det viktigt att komma ihåg de nödvändiga byggloven om man ska göra större förändringar på ett hus som kanske påverkar fasaden.

Det kan arkitekt bidra med

En arkitekt har en lång och gedigen utbildning om byggmaterial, konstruktioner och om hur man på bästa sätt kan hitta lösningar på ett rum, på förvaringar, på hur man kan göra rum både större och dela av rum så att det blir proffsigt och snyggt. En arkitekt kan bidra till att en balkong eller altan blir bättre. Visst kan man själv göra ritningar på förändringar som man önskar göra. Men anlita alltid en arkitekt som ger råd om hur man kan göra för att renoveringen ska bli på bästa sätt och man får till det slutresultat som man önskar.

Så går det till anlita arkitekt

Känner man inte till någon (trevlig) och kunnig arkitekt kan man böra med att googla "arkitekt Stockholm" till exempel. Då får man flera kontaktuppgifter till olika arkitekter som arbetar i Stockholm. Ta sedan kontakt och fråga om offert. Jämför dem sedan med varandra. Fråga om arbetsprover eller referenser, tidigare byggnader som arkitekten har ritat. På så sätt får man ett hum om hur arkitekten ritar. Tycker man då om det som arkitekten har gjrot tidigare, ja då är et bara att anlita arkitekten som man gillar.

Från skiss till bygge

Kanske arkitekten kommer hem till dig för att få en uppfattning om hur du önskar renoveringen. Sedan ritar arkitekten en skiss på grundval av det som du har uppgett och det som ni har diskuterat innan. Godkänner ni arkitektens skiss, är det bara att betala för att få tillgång till den. Sedan är det bara att anlita hantverkare som kommer och bygger enligt ritningen, köpa byggmaterial och sätta igång med själva renoveringen. Förhoppningsvis blir renoveringen precis som ni önskar och i enlighet med arkitektritningen. Här kan man läsa mer om en duktig arkitekt som är mån om att lyssna på kundens önskemål: https://www.arkitektbyrå.nu.

18 Sep 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.