Anlita en besiktningsman i Stockholm

Att anlita en besiktningsman i Stockholm för att vara säker på att allt står rätt till vid nybyggnation, ombygge eller när du ska köpa och sälja en fastighet.

Hela processen med att köpa en ny bostad kan vara otroligt spännande. Från att undersöka marknaden och se vad som finns tillgängligt, att förhandla med säljare och banker med mera, till att slutligen skriva på kontrakt och flytta in i sitt nya hem.

Det finns dock gott om exempel på affärer som inte riktigt blivit som folk hade tänkt sig. Den nya bostaden kan ha fel och skador som är svåra för en icke insatt att upptäcka. Bor du runt huvudstaden är det all idé att ta hjälp av en firma som kan utföra besiktningar i Stockholm när du ska köpa, eller för den delen sälja en bostad.

Vad en besiktningsman gör

Besiktningsmannens arbete kan på ett förenklat sätt beskrivas som en utvärdering av fastigheter. Det kan handla om att se till att ett nybygge lever upp till alla de regler som finns och inte brister i kvalitet. Eller så kan det vara uppgifter såsom att undersöka huruvida det finns fuktskador eller andra typer av skador i en byggnad.

Vill du slippa besvär i framtiden är det alltså en god idé att ta hjälp av någon som vet vad den ska leta efter innan du skriver på några kontrakt. Alla problem är som sagt inte helt lätta att upptäcka och besiktningsmannen kan se till att drömköpet inte blir en mardröm.

13 Mar 2023

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.