Badrumsrenovering i Huddinge

När man planerar att anlita hantverkare för badrumsrenoveringen ska man veta att det är ett stort projekt. Man måste för det första säkerställa att företaget är certifierad för våtrum och behörighet inom el och ha kunskap och erfarenhet av VVS, plattsättning, måleri och snickeri.

Många planerar ofta in en badrumsrenovering när man är trött på det gamla badrummet och vill skapa förändring. Vi skador orsakade av fukt och vatten är det istället en rent måste. Om man inte åtgärdar fuktskador omgående för att inte få svårare och dyrare skador.

Det är vanligt att man vill ta bort våtrumsmattor som var populärt tidigare och i stället sätta in snygga och moderna klinkers och byta kakel på väggarna.

Hur går en badrumsrenovering till?

Eftersom det är ett ganska stort projekt med många delmoment är det inget man gör själv. Man bör anlita en erfaren och kompetent partner.

I vissa fall måste man byta ut avloppssystemet helt på grund av dåligt skick. Det är viktigt att ha våtrumsbehörighet för att försäkringsbolag ska godkänna arbetet och såklart för att säkerställa att det går korrekt till. När man byter kakel och klinkers måste allt gammalt rivas och göra ett noggrant underarbete.

Det vanligt att man hittar problem när man river gammalt kakel och klinkers i badrum. Det kan se bra ut från utsidan. Ofta upptäcks små sprickor bakom kaklet där fukt tagit sig in. 

Låt proffsen renovera

Det finns många branschregler och riktlinjer man måste följa när man gör en badrumsrenovering. Det rekommenderas starkt att inte försöka göra det själv om man inte är en fackman. Man måste använda godkända tätskiktssystem för våtrum passande konstruktionsmetoder.

En erfaren hantverkare kan komma med förslag på vad som skulle passa i det nya badrummet. Allt från materialval på klinkers och kakel till val av ny WC, handfat, belysning, dusch- eller badkarslösningar.

Självklart kostar det en del pengar att totalrenovera ett badrum. Men tänk att det är en investering för framtiden. Det kommer att öka värdet på din lägenhet eller villa. Det är också tryggt att veta att allt ser bra ut även innanför kaklet och inte döljer sig några överraskningar.

Utnyttja ROT-avdraget på renoveringen

Man kan med fördel använda sig av ROT-avdraget på badrumsarbeten. Då får man dra av 30 procent av arbetskostnaden. Det finns ett tak på 50 000 kronor per person och år. Det är enkelt och smidigt då företaget även sköter all administration med Skatteverket.

 

17 Apr 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.