Badrumsrenovering i Södertälje

Ett badrum slits mycket genom daglig användning i år efter år av alla familjemedlemmar. Vatten och hög luftfuktighet från dusch och bad gör att klinkers och kakel får problem med fukt och vatten. Rent estetiskt blir det även lätt skador och missfärgningar på kakel och klinkers, men även på toaletten, dusch och bad, handfat och annan inredning.

Självklart känns kanske inte valt utseende lika modernt efter 20 år. Många drömmer om ett nytt vackert, modernt och funktionellt badrum. Det finns oerhört mycket man kan göra vid en badrumsrenovering. Moderna lösningar finns det massor av, både när det gäller gällande porslin, duschkabiner, badkar och snygga och effektiva belysningar med mera.

Vilka behov finns?

Beroende på hur slitet badrummet är bestäms omfattningen av renoveringen. Kanske behöver man bara byta ut vissa delar eller så blir det tal om en helrenovering. Det beror självklart också om det finns några fukt- eller vattenskador.

Men det kan vara svårt att upptäcka skador. Ibland märker man det först efter man har rivit ner klinkers och kakel. Då behövs det åtgärder för att torka skadade väggar och golv innan man kan montera nytt. Ibland krävs det att vattenledningar byts ut.

Problem vid en badrumsrenovering

En omfattande renovering av badrummet är en tidskrävande och krånglig process. Det behövs till exempel att vattnet stängs av under en längre tid vilket såklart medför problem om man inte har något annat badrum att tillgå. Ibland kan man lösa det genom att koppla på vattnet vissa tider. 

Självklart kostar det även en del pengar att renovera badrummet. Inled därför att göra en noggrann budget innnan den påbörjas. Tänk på att det kan tillkomma problem med fukt- och vattenskador som upptäcks först efter påböjad renovering.

Det går såklart att göra en renovering på egen hand om man är kunnig och händig. Försäkringsbolagen kräver en korrekt genomförd renovering för att försäkringen ska gälla.

Men generellt rekommenderas att man anlitar en byggfirma att göra jobbet. Kontakta flera och be om offerter och jämför priser och tider. Men behöver noga specificera vad man vill ha gjort och såklart mäta hur stort badrummet är. 

Använd ROT

För privatpersoner går det att utnyttja statens populära ROT-avdrag. Det innebär att man få dra av för arbetskostnaden. Idag ligger det på 30% och maximalt 50 000 kr per person och år. Byggfirmorna brukar dra av det direkt på fakturan och löser all administration med Skatteverket.

När du planerar för en badrumsrenovering i Södertälje kan du läsa mer här: www.badrumsrenoveringsödertälje.nu.

5 Apr 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.