Balkong på bostaden ökar värdet

Har du en bostad som du tycker borde ha en balkong? Du vet väl att en balkong, ökar värdet på bostaden ganska mycket? Det lönar sig att bygga en balkong. Balkong på en bostad höjer direkt värdet på bostaden. Alla vill ju ha en balkong och möjligheten att sitta utomhus, dricka sitt morgonkaffe ute, sola och vistas och umgås på balkongen. Man ser även att hyresbostäder som saknar balkong, har en lägre hyra än de bostäder som har balkong. Så balkongerna är mycket populära, om inte nädvändiga för att människor ska välja en bostad idag.

Bostadsrätter kan bygga balkonger

Om man saknar balkong på sin fastighet, kan man bygga balkonger där det inte har funnits förut. Det är inte på något sätt omöjligt. Tar man kontakt med rätt slags byggföretag, kan man få till stånd ett balkongbygge på fastigheten. Då bör man ta kontakt med en arkitekt så att bygget av balkongerna blir på rätt sätt. En arkitekt ser till så att balkongen inte bryter av mot fastighetens stil och material så att den blir fulare än vad den var förut. Det går att bygga så att fasaden blir finare än innan när man bygger till med balkonger på en fasad där det inte funnits någon balkong.

Anlita byggföretag för balkongbygget

Det gäller att man anlita rätt slags byggföretag som utför balkongbygget åt en. En balkong är bland det som man ser först när man ser på en fasad. Då är balkongens utseende minst lika viktigt som fasaden i sig med sina fönster. Som snickare gäller det att de är noggranna i sina snickerier då balkongerna är det man ser först på en fasad. Blir då balkongerna fula, blir det mycket svårt att rätta till efteråt. Då kan man vara noggrann med att det blir rätt ända från början.

Glasa in balkong gör dem till nya rum

De som väljer att glasa in sin balkong, gör dem till fler rum i bostaden. En inglasad balkong innebär att man kan sitta längre på balkongen och man förlänger utevistelsen. Den inglasade balkongen erbjuder vindskydd och lä på kalla vårkvällar och sena höstnätter. Inglasningen av balkongerna erbjuder också odlingar av allehanda växter som annars kanske har svårt att få växa. Då kan man få vindruvor att börja växa, man får tidiga tomater, gurkor och paprikor. Har man tur kan man även få citrusfruktträd att börja blomma, liksom olivträd och andra mer köldkänsliga plantor. Är du intresserad att bygga balkong i din bostadsrätt? Läs då mer på: https://www.byggabalkong.org.

23 Oct 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.