Behöver du en fastighetsjurist?

Behöver du ta hjälp av en fastighetsjurist? Har det uppstått ett problem kring fastigheten som ni inte kan reda ut själv? Det är då man vänder sig till en fastighetsjurist som kan hjälpa till.

 

Det är inte många som känner till vad en fastighetsjurist är. Men det är precis som det låter, en jurist som tar hand om ärendena gällande fastigheter och bostäder. Fastighetsjurister arbetar inte bara för företag utan hjälper även privatpersoner. Det kan vara allt från arrenderätt, plan-och byggjuridik till att hyra i andra hand. Deras arbetsområde är brett.

Brett område

En fastighetsjurist arbetar inom ett brett område. Det kan vara företag som har problem med sina lokaler, till privatpersoner som har problem med grannsämjan. En fastighetsjurist hjälper även till när det kommer till förhandlingar gällande exempelvis avgiftshöjningar. Det kan vara svårt att sköta allt sådant själv om man inte har kunskapen kring det. Det är inte lätt att vara fastighetsägare, men med hjälp av en bra jurist blir det lite enklare. En jurist kan även vara den som tar kontakt med myndigheterna och sköter alla papper och kontrakt. De ser till att rätt papper hamnar hos rätt myndighet.

En fastighetsjurist hjälper även till när man hyr i andra hand. Det finns då en del olika saker som man bör gå igenom och detta kan en jurist hjälpa dig med. Liksom många andra områden där jurister behövs är även fastighetsjurister ofta specialiserade på olika områden. Du bör välja en jurist som är specialiserad på just det du behöver hjälp med. Ni får då rätt hjälp direkt.

Var kräsen

När du ska välja vilken jurist du vill använda dig av är det helt okej att vara kräsen. För att spara tid och energi är det bäst att hitta rätt direkt. Det kostar dessutom pengar att anlita en jurist. Du hittar flera olika juristbyråer genom att söka på nätet. De flesta har hemsidor du kan kolla in. Den första kontakten brukar ske via telefon eller mejl, vilket du än föredrar. Det kan ibland vara svårt att kontakta dem via telefon eftersom de har så mycket att göra.

De flesta erbjuder gratis konsultation och kan då ge svar på om de passar för ditt ärende. De kan även vid det tillfället ge en prisuppgift. Skulle det inte kännas rätt så går det alltid att byta jurist under processens gång. De är där för att göra livet enklare för dig.

24 Nov 2020

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.