Behöver du en målare i Uppsala?

Har du en villa i Uppsala? Bheäver du måla om huset för att det ska hålla en säsong till? Om du behöver en målare i Uppsala, kan du gärna läsa mer om hur du kan göra för att hitta den rätta målaren i Uppsala. Att måla om huset, oavsett om det är en villa i träpanel, puts eller tegel är en bra idé. Genom att måla om huset, ger du det ett nytt skydd mopt väder och vind. De tär inte enbart för utseendets skull, utan även för att ge fasaden ett bättre skydd. Samtidigt är det mycket viktigt att kontrollera fasaden och riva ut sådant som kan vara dåligt på huset, och ersätta det med nytt fräscht byggmaterial. Så hur gör man för att få tag i rätt hantverkare till det?

1. Googla målare Uppsala

Om du inte får något bra råd bland släktingar och vänner på en duktig målare i Uppsala, kan du googla "målare Uppsala" för att på så sätt få några kontaktuppgifter till hantverkare som arbetar som målare just i Uppsala. När du har fått förslag på några sådana, kan du sedna bara ta kontakt, ber om offert och referenser. Efter det är det lättare att jämföra dem med varandra och se vilken av dem som har bäst offert.

2. Kontrollera referenser

När man ber om referenser är det viktigt att även kontrollera dem ordentligt, inte bara tänka att de är väl bra. Är man riktigt noggrann kan man även kontrollera med Allmänna Reklamationsnämnden om det finns anmärkning ar på hantverkaren där. Om inte, är det alltid ett gott tecken. Läs gärna så mycket som du bara kan om företaget på olika omdömessajter på nätet.

3. Har de ansvarsförsäkring?

När du väl har fått tag på några målare i Uppsala, kan du alltid fråga dem om de har egna ansvarsförsäkringar. Det visar nämligen på att de är medvetna om att allt kan hända och att om något händer, ska inte kunden behöva stå för det ekonomiskt. Det ska de själva betala för.

4. Har de F-skatt?

Att de har en riktig F-skatt visar på att de betalar in sina skatter och sin moms, dessutom behöver du den för att kunna dra av på Rot-avdraget och sänka kostnaderna för arbetskraften. Har du kommit så här långt, kan du vara ganska lugn och i alla fall pröva om de är bra nog för det som du behöver hjälp med. Här kan du läsa mer.

17 Dec 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.