Börjar dina golv i Stockholm se slitna ut?

Ser man till en bostad så finns det en yta som täcker varje liten vrå och som finns överallt. Detta i form av golvet. Golvet kan variera från rum till rum; i vardagsrummet kan man välja ett parkettgolv, i sovrummet kan man välja en heltäckningsmatta, i hallen ett stengolv medan man i badrummet kanske väljer klinkers. Alla dessa golv har en gemensam nämnare i form av underhåll och skötsel. 

För; oavsett vilket golv det handlar om så kommer det - i varierande utsträckning - drabbas av slitage. Vi tänkte här fokusera på det vanligaste typen av golv - trägolv - och hur man dels ska sköta det och dels också hur man kan rädda ett golv som blivit drabbat av ett för stort slitage. Vi börjar med skötseln ch vi säger att du bor i ett hus i Stockholm där trägolven är i majoritet:  

“Trä är ett levande material som tål väta sämre. Det kan göra en golvslipning nödvändig. En golvslipning gör att golvet blir som nytt igen och den efterföljande ytbehandlingen ger i sin tur ett bättre skydd“ 

Ett trägolv är speciellt sett till att trä är ett levande material. Har du nyligen lagt ett trägolv i huset i Stockholm så kan du efter något år se hur sprickor uppkommit eller hur - exempelvis stavarna för en fiskbensparkett - det börjat glappa. Det är en sak. En annan viktig sak gällande trägolv är att det sällan tål väta på ett bra sätt. Regelbunden städning av ditt trägolv i Stockholm är ett måste. Och: då man väl dammsugit så bör man torka golven med minimalt med vatten och med exempelvis grönsåpa. För ett trägolv så finns det även ett annat typ av underhåll som kan vara nödvändigt: en golvslipning. 

golvslipning

Kontakta ett företag för en golvslipning

Det som är fint med ett trägolv i förhållande till ett golv i ett annat material är att trägolvet går att fräscha upp. Ett golv av plast som ser slitet ut eller som är skadat måste ofta bytas - ett trägolv med skador eller slitage går ofta att slipa. En golvslipning  av ditt trägolv i Stockholm tar bort alla sprickor, skador och ger golvet ett lyft som sprider sig till hela bostaden. Dessutom får man en skyddande hinna som står emot väta och det dagliga slitaget - väljer man, efter en Golvslipning Stockholm, att ytbehandla med olja, hårdvax eller lack så får man en yta som tål väldigt mycket mer. 

“En professionell golvslipning ger ett bättre resultat. Dessutom kan du använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala arbetskostnaden på din deklaratio; ett belopp som ofta dras direkt på fakturan“ 

Vi skulle dock rekommendera att man tar professionell hjälp med golvslipning. Det går att göra på egen hand - men det tar tid, det kan vara svårt att hantera slipmaskinen - som kan väga upp till 70 kilo - och det finns en risk i att man skadar golvet ytterligare. Läs mer om professionell golvslipning på:

En professionell golvslipning ger ett golv som håller längre och då man dessutom kan använda rot-avdraget för en sådan så tycker vi att det finns ett stort värde i att låta fackmän sköta jobbet. Förenklat kan du anlita ett företag i Stockholm för en golvslipning och - med ett årligt tak om 50.000 kronor - dra av 30 % av den totala arbetskostnaden. 

Den stora fördelen med golvslipning kontra ett byte av golv tycker vi ligger i att golvet blir vackrare. Du har ett trägolv som satt sig, som skapat en personlighet, som fått patina och som är unikt - en golvslipning tar fram alla dessa egenskaper. Ett nytt golv däremot, det måste skaffa sig dessa egenskaper över en längre tid. Och: en golvslipning är betydligt billigare också. 

19 Jan 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.