Brandskydd – var på den säkra sidan

Utan brandskydd är det bara att inse att du är kraftigt utsatt om det skulle börja brinna. Se därför till att du är förberedd på alla risker kopplade till eld.

Man behöver inte vara någon raketforskare för att inse att eld kan vara fullständigt förödande för vem som helst. Det kan räcka med ett par minuter – sedan kan skadan vara så pass långt gången att livet förändras i grunden. Allt du äger och har kärt kan bokstavligt talat gå upp i rök. Om du inte förebygger risken såklart.

Förutom att installera brandvarnare och införskaffa brandsläckare och brandfilt kan du till exempel låta utrusta din byggnad med annat brandskydd. Det senare kanske främst gäller företag som agerar i större lokaler jämfört med privata hem, men ska för den sakens skull inte underskattas. En brand i en företagslokal kan förstås vara minst lika förödande som om det sker hemma.

Brandskydd räddar liv

Exempel på brandskydd i det här fallet skulle kunna vara rökluckor. Av experterna beskrivs det som ett mycket viktigt skydd vid händelse då elden är lös. Det primära syftet med rökluckor är att de släpper ut livsfarlig rök – vilket även gynnar brandkåren när de är på plats för att släcka elden.

En annan produkt som ofta räknas till brandskydd är det som kallas för Ansulex släcksystem. Det här systemet är först och främst avsett för att få kontroll över bränder som uppstår i kök – för att förhindra att den sprider sig till andra rum i samma byggnad.

Du kan läsa mer kring brandskydd på denna sida: https://www.merbrandskydd.se/ 

11 May 2023

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.