Bygg ett utegym!

Snart är den efterlängtade våren här och det är dags att bli av med några vinterkilon och komma in i badkläderna till sommaren. Men tanken att på svettas i ett varmt gym när solen skiner ute känns inte så roligt.

Ett trevligt alternativ till löpning och innegym är att bygga ett utegym. Tänk att stå utomhus och få frisk luft samtidigt som man tränar. Utvecklingen har gått fort och det finns utegym som är fullt jämförbara med de klassiska maskinerna på vanliga gym. Det kommer garanterat vara väldigt uppskattat för boende eller medarbetarna på företaget. 

Fördelar med ett utegym

Att träning och motion är avgörande för folkhälsan är allmänt känt. Men ett utegym är en social aktivitet som man kan samlas kring, jämför med att man går till gymmen eller tar en löparrunda på egen hand. Och detta kan göras året runt och är idag riktigt snygga också.

Företag som satsar på friskvård är enligt undersökningar bland studenter och arbetssökande mer attraktiva. Ett utegym är enkelt att använda på till exempel lunchen jämfört med andra träningsformer som kräver mer tid.

I till exempel kommunala parker och allmänna platser kan ett utegym verkligen göra skillnad och ge mervärde. Många värdesätter enkla och funktionella träningsmetoder som dessutom är gratis till skillnad från dyra gymkort.

Effektiv träning

Ett utegym erbjuder lösningar som är fokuserade på funktionell träning som till exempel rörlighet, balans och koordination. Man tränar flera muskelgrupper samtidigt vilket är positivt för hela kroppen och hälsan. I många fall används den egna kroppen mer än på ett traditionellt gym, vilket förhindrar skador och utslitning. Det faktumet att man tränar ute medför andra postiva hälsoeffekter. 

Ett utegym kräver såklart en del bygg- och anläggningsarbete. Skillnaden mot ett vanligt gym inomhus är det kraftigare maskiner för att stå emot hårt användande och dessutom väder och vind året runt. Det finns ett stort sortiment med träningsmaskiner för utomhusbruk på marknaden som dessutom kan vara estetiskt tilltalande. Nästan som ett konstverk i vissa fall.

För särskilda behov

Det finns även lösningar och är anpassade och tillgängligt för alla. Det går att välja på redskap som går att anpassa till rullstolsburna, seniorer och barn. Träning ska inte behöva bedriva inomhus och tillgänglig för alla under hela året, och därför är ett utegym mycket passande.

Är du företagare eller fastighetsägare och funderar på att bygga ett utegym, så kan du läsa mer om hur det går till här: www.byggautegym.se.

13 Mar 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.