Byt ut fönster i fastigheten

Bor du i en bostadsrättsförening (BRF)? Då vet du att det krävs ett gemensamt beslut för att renovera fasaden, fönster och taket på fastigheten som ni äger tillsammans i er BRF. Att regelbundet byta ut fönster höjer värdet på fastigheten.

Nya fönster är definitivt säkrare än gamla. Bor man i ett känsligt område för inbrott är just skyddet det viktigaste. Svaga punkter i ett hus är fönster och dörrar. Då kan man byta ut dem mot säkrare fönster och dörrar.  Man kan till och med byta ut fönstren mot inbrottsskydd. Då splittras inte glaset vid åverkan mot fönstret och tjuven kan inte ta sig in.

Fönster har så många fler funktioner numera

Förutom att få mer säkra fönster vet du väl om att ni kan få fönster med så många fler funktioner idag jämfört med bara 5 år tillbaka? Bland annat kan du få fönster som mer eller mindre tvättar sig själva.

Inbrottsskyddade fönster

Du får fönster som har en extra lamell på glaset som skyddar din bostad på ett annat sätt än vanliga fönster. Det kan vara fog för det om man till exempel bor på bottenvåningen. Bara det att man vet att man har inbrottsskyddande fönster gör att det känns säkrare att bo så pass oskyddat. Samma gäller om du har fönster på altandörren, eller balkongdörren.

Självtvättande fönster

Dessa fönster har en yta mot utsidan som gör att smuts inte fastnar lika lätt. När det sedan regnar, regnar smutsen bort. Du slipper tvätta dina fönster lika ofta som med andra, vanliga fönster.

Skottsäkra fönster

Det kanske låter lite väl misstroget att man behöver skaffa skottsäkra fönster, men bor man i ett känsligt område kan det vara skäl för att skaffa skottsäkra fönster. Då har man gjort vad man kan för att säkra sina fönster. Och med dagens miljö är det skäl nog att skaffa sig skottsäkra fönster.

Fönster som bryter ljuset på samma sätt

Med fönster som bryter ljuset på samma sätt får man fönster som ser bättre ut. De flesta fönster är byggda på detta sätt men har man gamla fönster i fastigheten kan man byta till mer moderna fönster som ser bättre ut.

Byt dina fönster i Stockholm

Särskilt boende i Stockholm bör tänka på sin och grannarnas säkerhet och skaffa sig skottsäkra fönster. Man vet aldrig när olyckan slår till. De flesta som blir utsatta har inte planerat för det. Därför kan man gott och väl byta ut sina fönster i Stockholm utan att vara manisk. När ni anlitar ett företag i Stockholm som byter fönster i Stockholm, välj då ett företag som ger 10 års garant på fönstren, plus service under den tiden.

Då kommer de och byter alla fönster i en bostad på en dag. Det går snabbt och säkert när ett professionellt företag byter fönster i Stockholm. Läs mer om ett sådant företag i Stockholm som byter fönster på: http://www.fönsterbytenstockholm.se.

26 May 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.