Då bör man dränera kring fastigheten

Har man ansvaret för en fastighet och äger en sådan, är det många saker som man bör tänka på. Blir det det minsta fuktigt i källaren, eller att man känner att huset luktar fukt då bör man absolut dränera och lokalisera varifrån fukten kommer. Ska man till exempel byta stammar, kan man lika gärna passa på att även dränera kring hela huset. Man ska ju ändå gräva kring huset och på de platser där stammarna har legat.

Sedan kommer man till frågan; hur ska dräneringen gå till? Ska du göra den själv eller ska du anlita någon som kommer och utför det åt dig? Väljer du det senare alternativet, så har du på samma gång löst frågan om hur du ska få grävmaskin åt din dränering. Väljer däremot att göra det själv, behöver du själv få tag i en grävmaksin, och hur får man det?

Googla "maskinuthyrning" plus "Stockholm"

Ska du få tag i någon som ägnar sig åt maskinuthyrning och kan hjälpa dig, och inte känner till någon som hyr ut de slags maskiner som du behöver för dräneringen av huset så kan du googla "maskinuthyrning Stockholm" om det är i Stockholm som du behöver din stora maskin. Annars skriver du in den ort där du behöver hyra din maskin. Sedan kan man ringa och fråga om priser. Man kan berätta vad det är som ska utföras och vad det är som du behöver hjälp med. Då blir det enklare för den som ska hyra ut maskinen åt dig.

Planera dräneringen och vilken tid det tar

Så för din egen del bör du tänka på hur lång tid det kan ta att arbeta med dräneringen. Obs! Tänk på att de flesta jobb tar längre tid än vad man tror. Och är du inte färdig när tiden är slut för din uthyrning, kan det bli bökigt att först transportera den tillbaka bara för att sedan behöva hyra den igen efter några månader, för att dräneringen inte är klar.

Utföra själva dräneringen

Sedan är det bara att gå vidare och börja. Det viktigaste är ju att du får bort och kan schakta bort alla jordmassor så att huset kan bli frilagt. Handlar det om stora schaktmassor, kommer du även att behöva en lastbil, så du kan frakta bort det, eller placera det på annan plats. Därför bör man gå igenom de olika momenten i dräneringen så att man har tänkt på alla praktiska frågor innan man påbörjar hela projektet. Här kan du läsa mer om hur man kan hyra grävmaskin och andra stora maskiner på: arema.se/uthyrning-gravmaskiner-minigravare-hjullastare-entreprenadmaskiner.

27 Aug 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.