Därför är valet av takläggare i Göteborg viktigt

Valet av takläggare i Göteborg har stor betydelse för hur länge ditt tak kommer att hålla. Men det finns även andra saker som påverkar takets livslängd.

Hur länge ett tag håller beror på flera olika faktorer som takmaterial, skötsel och underhåll samt hur skicklig och noggrann takläggaren som lade taket var. Men även hur pass utsatt huset är för väder och vind spelar in. Ett kustnära hus som utsätts för mycket sol och salta vindar behöver vanligtvis byta taket oftare än ett hus som ligger mer skyddat.

Takpapp håller i ungefär trettio år medan plåt har en livslängd på ungefär femtio till sextio år. Längst håller tegel och betong. Viktigt att komma ihåg är att man alltid ska välja takmaterial som är anpassat för nordiskt klimat och att det inte fungerar med billigt material.

Takläggaren kan hjälpa dig att välja rätt tak

Vill du anlita en takläggare i Göteborg ska du välja någon som väl känner till de tuffa väderförhållanden som råder i en kustnära stad. Oftast lägger man samma takmaterial som tidigare, men man kan även byta. Det kan också vara bra att veta att vissa material kräver en viss taklutning för att avrinningen ska fungera bra.

När man väljer takmaterial måste man även tänka på takstolarna och vilken tyngd de klarar. En riktigt duktig takläggare kan komma med förslag om passande material. Det kan vara bra att känna till att man kan behöva ansöka om bygglov hos kommunen om man vill byta taktyp.

4 Sep 2023

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.