Din fastighet - en framtida sporthall?

De större lagerlokalerna har drabbats av en slags långdragen död. Ingen vill längre hyra dessa för exempelvis lager eller för industriellt syfte. Samtidigt så vill ingen fastighetsägare avveckla dessa; något som gör att de står som stora lik i våra städer och bara rostar ihop. Det behöver inte ske. Faktum är att en sådan lokal ofta är perfekt för någonting annat: idrott och sport.

Vi menar att många fastighetsägare skulle kunna skapa riktigt bra ekonomisk bärighet genom att se över vilka möjligheter som finns och hur en äldre industrilokal skulle kunna förvandlas till en fin sportanläggning eller ett aktivitetscentrum. Genom att se över ventilation, isolering och lägga ett sportgolv så kan man dels skapa en plats för idrott, man kan dels hyra ut anläggningen och dels också bidra till att göra en stad lite bättre.

Padel - den nya sporten i Sverige

Padeltennis är en sport som har en stark förankring i Spanien och hela sydamerika. Äntligen har sporten börjar komma fram även i Sverige. Först ut var Jonas Björkman som fungerade som en ambassadör för sportens fördelar och storhet; men riktigt stort blev det först då Zlatan Ibrahimovic öppnade ett eget center i Årsta, söder om Stockholm. Detta padelcenter är ingen sporthall i sin egentliga form - det handlar om en gammal lagerlokal som byggts om och anpassats för just padel.

Talande i sammanhanget och anledningen till detta val av lokal är att man måste ha en takhöjd som tillåter lobbar och högre slag. Minst sju meter brukar räknas. Det gör att industrilokaler är perfekta. Det behöver inte bara vara padel. Nej, den som vågar vinner.

Sportgolv ökar användningen

Säg att du äger en industrilokal och att du tar en investering i att förvandla denna till en padelanläggning. Du sätter upp glas, du gjuter en betongplatta och lägger ett speciellt sportgolv över denna. Är det klart då?

Nej, det fina med padel är att det inte är någon ytkrävande sport mer än på höjden. Banan är 20 x 10 meter och det innebär att du kan få plats över till annat; en klättervägg, en lekavdelning för barn, duschar, omklädningsrum, loungeavdelning och café. Din fantasi kommer att sätta gränserna.

Men, vi skulle dock rekommendera att du lägger sportgolv direkt - inte enbart för padel. Det är skönt att gå på och det är något som kan utöka dina möjligheter i framtiden. Lagt golv ligger, se till att köra på ett sportgolv direkt.

Här kan du läsa mer om olika typer av sport- och idrottsgolv: http://www.sportgolv.biz.

7 Oct 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.