En balpress är nödvändig för återvinningen

Många bostadsrättsföreningar har stora problem då det kommer till sin sophämtning. Dels så har man en problematik som ligger i att soprummen blir överfulla och att då detta sker så hämtas de inte överhuvudtaget. Något som hör ihop med informationen till sina medlemmar. De flesta BRF:er jobbar aktivt med denna del - men trots detta så får man inte dessa att följa anvisningarna om att hoppa, stampa och pressa ihop exempelvis kartonger och wellpapp. 

Ska man vara kritiskt så räcker det i många fall att en familj i en medelstor BRF besöker Ikea för att soprummet ska bli fullt och att hämtningen därigenom ska utgå; större marginaler har man inte. Det handlar om en ganska dyr kostnad också; vill man ha utökad sophämtning så kostar det pengar. 

En balpress underlättar företagets sophantering 

Vi skulle säga att det istället finns en annan typ av investering som kan löna sig bättre sett ur det längre perspektivet - nämligen att köpa en balpress. En balpress kan pressa ihop oerhörda mängder av exempelvis wellpapp och därmed frigöra extremt mycket yta i sopkärlet. Det finns automatiska och det finns de som drivs av ren muskelkraft och drä du - med din egen kroppstyngd - kan pressa ihop allt du ska slänga. 

Naturligtvis är den senare modellen av en balpress billigare, men den fyller ändå väl sin funktion. De flesta blir överraskade av hur mycket man de facto klarar av att pressa ihop, endast med en balpress styrd av egen kroppstyngd. 

Vi har nämnt att bostadsrättsföreningar kan tjäna på att investera i en balpress, men det finns även ett värde i att göra det som företagare. Driver du ett företag som hela tiden brottas frågor som rör er återvinning - där kartonger från olika leveranser samlas och byggs på hög - och där det ordinarie soprummet ofta blir fullt så kan en balpress definitivt vara lösningen. 

Genom en sådan så slipper ert företag det gnissel som kan uppstå vid sopsorteringen, ni slipper stå och stampa på alla kartonger och pressa dessa ned i sopkärlen. Ett enkelt knapptryck löser problematiken. 

För både företag och BRF:er så finns det alternativ till att köpa en balpress. Många företag erbjuder leasing/uthyrning också. 

 

5 Dec 2017

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.