En lagerhall kan ge dig ett mervärde

Det finns ofta tillfällen då man kan komma att behöva extra utrymme. Som fastighetsägare så kan detta behövas för att få plats med maskiner och annat som används under vissa säsonger. Dels så har vi gräsklippare och dels så har vi - i många fall - mindre traktorer som används vid snöskottning. Till detta även snörävar, spadar, cykelställ, säkerhetsutrustning, snöslungor och andra verktyg/maskiner. Saker som kräver utrymme - men som tar för mycket plats om de ordinarie förråden skulle användas.

Där kan man istället använda en annan variant som ligger i att använda en lagerhall. Kostnaden för en lagerhall går att påverka sett till att man kan välja att hyra en sådan snarare än att köpa en. Dessutom så behöver det inte vara den största lagerhallen heller. Idag så kan dessa anpassas fullt ut efter kundens önskemål. Du som fastighetsägare kan välja en mindre modell där dina behov täcks på ett bättre sätt. Det bästa är dock att dagens lagerhallar klarar av alla typer av väder. De går att isolera och den duk som används klarar av alla typer av attacker som moder jord kan frambringa.

Har du dyra maskiner så kommer dessa att stå skyddade och inte ta någon skada av kyla eller fukt - något som annars varit ett problem i Sverige. Den stora frågan är istället skydd mot andra saker. Hur kan du lita på att din lagerhall inte blir utsatt för ett inbrott? Även här finns det en teknisk utveckling att lägga i den positiva vågskålen. Det går att göra tillval - säkra lås, säkerhetsdörrar och larm - som i stort sett gör din lagerhall till ett inbrottssäkert fort.

Hyr ut delar av din lagerhall

Och: det finns andra fastighetsägare också - de kommer förmodligen också att behöva utrymme; något som du kan erbjuda - mot en hyresavgift. Kort sagt; du kan finansiera en del av kostnaden genom att hyra ut delar av utrymmet i den lagerhall du hyrt. En annan ide är att renovera kallförråd och råvindar - en plan som många fastighetsägare har; men som ofta faller på att man som hyresgäst har rätt till god förvaring i - eller i anslutning till- sin bostad.

Renoverar du på vinden och bygger extra bostäder där så måste dina nuvarande gäster också ha möjligheter till förvaring. Det kan du ge dem genom din lagerhall. Den går att strukturera upp och skärma av till mindre förrådsutrymmen - på samma sätt som du har i exempelvis källaren.

Det estetiska? Ja, det är en fråga som måste lösas. Har du plats för en lagerhall och kan den stå utan att förfula omgivningen? Det man ska tillägga är att det inte handlar om en och samma färg numera. Nej, en lagerhall går att få i nio olika färgmodeller och det gör det naturligtvis lättare att matcha den mot omgivningen rent estetiskt. Vi tycker att det är en bra idé som definitivt kan skapa ett mervärde på fler än ett sätt.

10 Mar 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.