Få gratis tips och offertförslag vid renoveringen

Dags att renovera badrummet, välja ny inredningen i vardagsrummet eller bygga om hela planlösningen? Tänk på att du kan få en hel del inspiration och tips från företag som gratis kommer till dig och diskuterar ditt projekt. 

Inredningsarkitekten – Från planering till genomförande

Många förknippar en inredningsbyrå enbart med att de kan hjälpa till inredning i olika former. Men många erbjuder kompletta lösningar från planering av ändring av planlösning till färdigt resultat med nya rum och ny inredning. Eftersom det ofta är större projekt erbjuds gratis offert vid hembesök. Däremot finns det ofta begränsningar. 

En inredningsbyrå i Stockholm skriver exempelvis på sin hemsida att de erbjuder kostnadsfritt offertmöte så länge som kunden har sin bostad inom en radie av 30 minuter från centrala Stockholm. Bor man längre bort går det självklart fortfarande att få denna service men då får man räkna med att betala extra för restiden. Självklart kan man även boka en inredningsbyrå som finns i Stockholm om man bor i en annan stad vilket gör att kostnaden blir något högre. Men i många mindre städer finns inte ens detta yrke och då får man beställa tjänsten från någon närliggande större stad. 

Eftersom det är ett offertmöte bör du ha en grundtanke om vilken hjälp du förväntar dig få. Då blir det även tydligare för inredningsbyrån att hjälpa dig med kompletterande lösningar och en tydlig offert. 

Badrumsrenovering – Alltid fri offert

Även när badrumsrenovering ska genomföras går det att få gratis tips, råd och offert från flera företag. Du kan ha en grov bild över hur du vill ha ditt nya badrum men bjuda in företag som kommer ut och ”kompletterar” med lösningar och sedan lämnar in offert på en komplett renovering. 

När du möter hantverkarna får du inte bara hjälp med inspiration, och senare en offert, utan även möjlighet att avgöra vilka du helst vill driva projektet med. När det handlar om arbeten på över 100 000 kr är det ju självklart om du känner dig trygg och bekväm i samarbetet. 

Fler offerter - inte bara en prisfråga

Att bjuda in flera hantverkare för att få offerter på badrumsrenoveringen och flera inredningsbyråer för att få pris på planering av rummen handlar inte enbart om att jämföra priser. Självklart kan det finnas en fördel i en prisjämförelse men man kan även se det som ”inspirationsmöte”. För om du har klart för dig hur din renovering eller inredning ska bli så kan ända professionella komma med tips och råd. Dessutom kommer det visa sig att hur en inredningsbyrå presenterar arbetet inte alls behöver vara på samma sätt som en annan byrå gör det. På detta sätt kan du samla idéer från flera företag, ta in offerter från samtliga och sedan välja de du fått mest förtroende för (och som förhoppningsvis har acceptabelt pris).

31 Aug 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.