Gör i ordning golven

När golven med åren blivit slitna och fula behöver man göra någonting. Är golven utom räddning måste man lägga ett nytt golv. Men i de allra flesta fallen behöver man inte byta golvet utan det räcker med en grundlig golvslipning och eventuell målning.

Det första man behöver göra är att göra en professionell besiktning av golvet för att undersöka om det räcker med en renovering. Det rekommenderas använda sig av en erfaren golvfirma för bästa resultat.

Golvslipning

En golvslipning är ett bra alternativ till omläggning av gamla golv. Alla typer av golv behöver underhåll med tiden. Allt sliter på våra golv eftersom vi anbänder dem varje dag, året runt.

När golvet behöver renoveras oavsett ålder och material. Äkta golv har en mycket bra kvalitet och kan med fördel slipas om många gånger utan att bli sämre. Men även sämre golv som parkett och mjukare träslag går att slipa. Men då måste man undersöka att golvet inte är för tunt. Då går det inte att slipa.

Måla eller lacka golvet

När man har slipat golvet kan man välja att måla om det eller bara lacka det för att behålla känslan från det gamla golvet.

Efter en noggrann slipning av golvet ser det redo för målning. Det finns många vackra färger som passar för slipade trägolv. Resultatet kan jämföras med ett nytt golv. Samma gäller också när man lackar golvet.

Andra golvmaterial

När det gäller betonggolv så går det också med fördel slipa. Det kräver heller inga specialverktyg. Det går också att slipa marmor och stengolv, men det är mycket starka material så det behövs sällan.

Tidigare blev det mycket smutsigt och dammigt efter en golvslipning. Numera med moderna maskiner och verktyg slipper man dessa problem. Idag anävnder man effektiva och slutna system som är helt dammfria.

Vad kan man göra med ett slipat golv?

Ett korrekt slipat golv går det att göra mycket med. Är golvet av gott skick i övrigt kan man bara olja in det för ett genuint utseende. Det går också att måla, betsa, lacka eller vaxa det med fint resultat.

Väljar man att måla om det så finns ett enormt utbud av mörkhetsgrader och färger. Det finns också vackra möster att välja på. Det är endast fantasin som sätter gränsen.

Anlita en golvläggare

Att slipa ett golv är ett ganska tufft arbete och man måste vara kunnig och erfaren. Det reommenderas att använda en seriös golvslipare till renoveringen av golvet.

23 Jul 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.