Hitta hemstädning i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad, och urvalet av firmor att välja mellan kan således kännas något överväldigande. Det finns dock flera tips man kan ta till sig för att sålla bort de oseriösa och hålla kvar de seriösa som tänkbara alternativ. Att göra detta är dock ibland lättare sagt än gjort. Det gäller att man tar sig tiden att kolla upp firmornas villkor, priser och referenser (bland annat).

Låt firmorna komma till dig

Det finns flera tjänster på nätet där du kan annonsera om att du söker olika former av tjänster. Gör du här en annons med titeln ”hemstädning Göteborg” finns god chans att få svar från firmor (eller privatpersoner som kan rekommendera en firma). Lägg ner lite tid på annonsen och beskriv ditt uppdrag ordentligt. Om du gör det kan firmorna kontakta dig med en ganska precis offert på en gång. Tänk dock på att inte bara ta första bästa. Ha tålamod och vänta in flera erbjudanden så att du kan jämföra dem alla. Ta sedan de erbjudanden som verkar bäst och kolla upp firmorna lite närmare.

Kolla referenser

Att ta referenser är ett traditionellt och effektivt sätt att förvissa sig om en firmas legitimitet. Det är inte 100 % säkert givetvis, men skänker åtminstone viss trygghet. Det finns ett par skräckhistorier när konsumenter blivit blåsta på sina tjänster. Det kan till exempel handla om att överenskommet pris inte står på fakturan, eller att arbetet är dåligt gjort. Genom att ta flera referenser kan du skydda dig mot detta. Inte helt förvisso, men till hög grad. Om firman för hemstädning inte vill ge ut referenser kan det vara skäl att gå vidare, eller åtminstone fråga varför det förhåller sig så. Är det en helt nystartad firma finns det förklarliga skäl, men då gör vissa mindre jobb lite billigare för att få en chans till goda referenser som framtida kunder kan dela med sig av. I Göteborg, som är en stor stad, är urvalet av äldre och välrenommerade, såväl som nystartade och oryktade, sannolikt stort.

Se vilka tjänster firman erbjuder

Anlitar man en firma för hemstädning är det möjligt att man vill ha vissa tilläggstjänster. I sådana fall är det bäst att anlita en firma som både kan sköta den vanliga hemstädningen, men som också kan utföra de tilläggstjänster du eftersöker. Om inte, kommer du att behöva göra om processen med att hitta en andra firma i Göteborg som kan göra det du behöver. Det kan till exempel handla om trappstädning, fönsterputs eller luktsanering.

27 Dec 2017

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.