Låset säkrare än larm

Det är viktigare vilket lås det är som du har än vilket larm du har till din bostad. Tyvärr är det så med larm att det tar åtminstone 10 minuter innan säkerhetsbolaget är på plats efter att larmet har satts igång. Under den tiden hinner en snabb inbrottstjuv ta sig in, och (nästan) i lugn och ro, ta med sig allt som de anser är värda något, och gå därifrån. Även om tanken med larm är bra, fungerar det inte som det är tänkt i verkligheten. Då är det faktiskt mer säkert att ha en stabil och i det närmaste en ogenomtränglig dörr. Allt som gör att det tar längre tid att ta sig in är bra mycket bättre än ett larm.

Skaffa bästa tänkbara lås

Då är det bra mycket viktigare att skaffa sig bästa tänkbara säkra lås. Skaffar man sig ett säkert lås med skydd mot en kofot för att bryta upp dörren, eller till och med en gallerdörr som gör det helt enkelt omöjligt för en tjuv att ta sig in, är det bra mycket säkrare än ett larm som är kopplat till något säkerhetsföretag. Här finns det ju bättre och sämre lås, så klart. Se till att skaffa dig ett riktigt cylinderlås, som är i det närmaste omöjligt att dyrka upp. Ju enklare lås som en inbrottstjuv kan dyrka upp, desto sämre för din säkerhet. På samma sätt är det med dörren. Ju tunnare, desto sämre och ju större, stadigare och mer bastant, desto bättre. Genom att tänka igenom den egna säkerheten och faktiskt tänka som en inbrottstjuv, desto bättre skydd har du.

Alla borde tänka som en tjuv

Egentligen borde alla tänka som en inbrottstjuv, endast på det sättet kan man förbereda sig och säkra sitt hem. Om man vet något om hur inbrottstjuvar arbetar, är det lättare att säkar dörrar och fönster. Bland det vikigaste som man själv kan göra är att se till att det är så besvärligt som möjligt för en inbrottstjuv att ta sig in genom dörrar och fönster. En inbrottstjuv vill ta sig in snabbt och sedan lämna platsen. Ju enklare och snabbare det tar för en tjuv att ta sig in, desto lättre är det för den personen att bara lämna stället med dina saker och det vill man ju inte. Då är motsatsen precis det som man vill uppnå. Skaffa därför bastanta dörrar, fönster och så komplicerade lås som det bara är möjligt.

7 Nov 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.