Lukrativt med hyresgäster

Många fastighetsägare har utrymmen som man inte riktigt vet vad man ska använda till. Ett bra råd är att man lägger ut dessa för uthyrning; det är nämligen en ganska stadig - säker - inkomst som sällan kräver så mycket.

Naturligtvis beror detta på var man har sin fastighet och till vilken typ av bransch man ska hyra ut till. Om det handlar om en restaurang så krävs det mer ansträngning och det kommer att ställas högre krav på exempelvis ventilation, på brandsäkerhet och på exempelvis en fettavskiljare. Där skulle vi säga att det i många fall smakar mer än det kostar.

En skönhetssalong däremot, det är ofta en bättre lösning - i synnerhet om denna erbjuder någon typ av populär behandling som ger ett stadigt flöde av kunder. Botox, fillers och exempelvis en hårborttagning med laser är exempel på sådana tjänster som dels är eftersökta - särskilt i Stockholm - och som dels inte heller kräver några större ansträngningar och uppoffringar för dig som fastighetsägare.

Vad är en hårborttagning med laser?

Om vi ska förklara vad en hårborttagning med laser är så innebär det att man bränner bort oönskad och generande hårväxt från kroppen. Det kan handla om vilken kroppsdel som helst och det är både män och kvinnor som söker sig till behandlingen i fråga. I och med att den är relativt ny så finns det också ett värde i att upplåta en del av fastigheten till en salong/klinik som erbjuder tjänsten. Det kommer att innebära en värdeökning då den visat sig dra till sig många kunder.

Väldigt många lider av generande hårväxt och då en hårborttagning med laser också ger ett permanent resultat så är det också en metod som passar. Men, inte för alla. Vissa - mörkhyade exempelvis - har sämre förutsättningar än vad personer med ljus pigment och mörkare hår har (det är den idealiska kandidaten).

Återkommer kunderna?

Som sagt: det ger ofta ett permanent resultat. Men, det innebär inte att du som fastighetsägare behöver oroa dig för att hyran plötsligt slutar betalas. Nej, dels så lider många, som sagt, av generande hårväxt och dels så måste varje patient behandlas flera gånger - mellan 3-7 behandlingar krävs.

En annan sak är att man måste vila uppemot 10 veckor mellan varje behandling. Vi skulle säga att en det är en riskfri kund att hyra ut till och en lukrativ affär för dig som fastighetsägare i Stockholm.

7 Dec 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.