Man bör renovera badrum vart 20:e år

Är man villaägare brukar det (nästan) alltid hända något som man bör åtgärda i villan. Är amn villaägare är det bara att dra på sig blåstället och ha redskapen nära till hands, då det så gott som hela tiden finns saker som man bör åtgärda; taket läcker, det ska repareras. Köket bör målas om, man vill ha ny inredning i köket, och dessutom behöver badrummet renoveras. Vad ska man göra, om man itne är en händig person? Det bästa man kan göra är att ta kontakt med en hantverkarfirma som kan komma och åtgärda det som behöver åtgärdas. När det kommer till läckande tak bör man åtgärda sådant på en gång. Läckande tak och badrum som behöver renoveras bör man åtgärda så fort det bara går.

Badrum som renoverades för mer än 20 år bör renoveras

Har man ett badrum som senast renoverades för mer än 20 år sedan, är det dags att förnuya badrummet. Hur mycekt som senast renoverades avgör omfattningen av renoveirngen som du bör göra nästa gång. har du fräscha rör, kanske du inte behöver göra någon ny rördragning. Däremot är det bäst att kontrollera dina rör. Det gör du lättast genom att tak ontakt med ett VVS-företag som kan sända in en kamera i rören och som tar bilder på hur dina rör ser ut. Efter det kan du sedan se hur de verkar vara och om de behöver förnyas.

Så kan du upptäcka om badrummet behöver renoveras

  1. Luktar det konstigt i ditt badrum är det alltid bäst att riva ut det som luktar annorlunda och som inte luktar bra. Det kan vara en fuktskada på gång och en sådan är bäst att åtgärda så fort som möjligt. 
  2. Andra tecken på fukt kan vara svarta prickar som kommer på väggar, golv, fönster eller på ställen där de absolut inte ska vara.
  3. Har det blivit stopp io avloppet, är det svårt att få vattnet att rinna ner, är andra tecken på att det är dags att renovera badrummet.
  4. Har du fukt som dröjer sig kvar i badrummet efter att du har duschat, kan det vara så att du bör byta ut ventilerna i badrummet. Vill du inte ha ventiler kan du behöva installera fönster i badrummet. Fönster i badrum är nästan en garanti på att du slipper problem med fukt i badrum. Förutsatt att du vädrar varje dag, förstås.

Har kan du läsa mer om hur du kan anlita ett hantverkarföretag för din badrumsrenovering i Solna.

20 Dec 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.