Mer ekonomiskt och miljövänligt restaurera

Är du fastighetsägare vet du att det är mer ekonomiskt för dig att lacka om den mesta inredningen som hyresgästerna kanske egentligen vill ha utbytt. Istället för att handla in ny köksinredning är det mer ekonomiskt att lacka om köksskåp och -luckor. Det är även det mest miljövänliga du kan tänka dig när det kommer till inredning. I stället för att köpa nya saker som tar industrins resurser i anspråk, är det mer miljövänligt att restaurera upp inredning, och återanvända det som redan finns. På det sättet kan du som hyresvärd marknadsföra dig som miljövänlig. Och det är inte illa då vi alla måste bli miljövänliga och tänka på jordens resurser och inte skapa de gigantiska avtrycken på miljön som vi gör för tillfället.

Vi måste komma bort från köp-slit-och-släng-mentaliteten

Allt mer har vi vanliga konsumenter också insett detta. Många förståsigpåare har också spått att renoverings- och restaureringsindustrin kommer att behöva växa. I framtiden kommer att vi just därför behöva fler som kan restaurera sakerna istället för att vi bara ska slänga och köpa nytt. Detta gäller egentligen inom alla branscher. Vi behöver återuppta kunnandet om hur vi restaurerar sakerna och de företag som arbetar med detta har ett gyllene försprång.

Tillbaka till köksinredningen är det ett faktum att ny färg och omlackering åstadkommer ett stort lyft för den som har tröttnat på den gamla färgen och de slitna skåpen och luckorna. För dig som fastighetsägare gäller det att du får bra priser för den restaureringen som hyresgästerna efterfrågar. 

Här hittar du restauratör av köksskåp och -luckor

I hela Sverige finns det fler än 500 företag som arbetar med lackering, av dem är det cirka 100 som arbetar med inredning. I Stockholm finns det cirka 20 företag som arbetar med omlackering av köksinredning.

Söker du aktivt efter ett företag som arbetar med omlackering, är det bra att till exempel börja med att googla lackering Stockholm, om det nu är där du äger dina fastigheter. Annars skriver du in i sökfältet orten där fastigheterna finns. Fråga om offert och referenser. Vill du kan du även kontrollera med kronofogden så att de inte är på konkurrensens brant och inte finns i morgon.

Detta är viktigt med lackeringen

Du vill ju ha hantverkare som är nogranna och som renoverar dina möbler och inredning med varsam hand. En hantverkare som lyssnar på dina önskemål och som är kompetenta, kunniga inom sitt område och som är måna om att alltid arbeta med hög kvalitet. Antagligen vill du säkert ha tillbaka din köksinredning så fort som möjligt och då kanske du ska välja en firma som arbetar snabbt och inte drar ut på tiden.

12 Apr 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.