När du behöver en badrumsrenovering i Stockholm

När man är trött på sitt gamla badrum och vill förnya det är det dags för en badrumsrenovering. Men hur går en renovering av badrummet till? Det är mycket man måste ha i åtanke innan man sätter igång. Är det bara en estetisk renovering man vill ha eller är tanken att byta ut badrumsporslin också? Hur gammalt och slitet är badrummet? Om det finns risk för vatten- och fuktskador måste det även fuktsaneras.

Man måste undersöka om vattenledningarna och kopplingar är i gott skick, annars måste dessa bytas ut mot nya fräscha och sätta in nya kopplingar. Det kan vara idé att se över belysningen och sätta in ny modern LED-belysning i form av spotlights.

Hur gör man enklast en renovering?

Det rekommenderas starkt att anlita en professionell hantverkare med erfarenhet av badrum och med alla gällande behörigheter och certifikat som krävs.  

Ett byggföretag har vad som krävs för ett tryggt och säkert arbete. Man följer gängse lagar och regler för korrekta byggnationer. Ett seriöst bolag har behörighet och certikat för att över huvudtaget få bygga i till exempel badrum. Samma gäller elinstallationer. Kom ihåg att aldrig anlita svart arbetskraft. Man är då helt utelämnad när det gäller försäkringar och annat. Det är helt enkelt lätt att bli lurad.

När det gäller badrum är det viktigast med funktionalitet – det ska vara enkelt att hålla rent, men även bra med förvaring. Men belysning är också av stor vikt. 

Men badrummet är även avkopplande plats som fungerr som rekreation och återhämtning. Man ska trivas i sitt badrum, eftersom man tillbringar mycket tid där. 

En lyckad badrumsrenovering gör stor skillnad i ett ett hem. Men en totalrenovering av badrummet är ett stort projekt och man behöver ofta stänga av vattnet i perioder vilket såklart medför problem.

Vad kostar en renovering?

Det är såklart svårt att svara på. Det är helt beroende på omfattning och om det hittats fukt- och vattenskodor. Men generellt kan det kosta från några tusenlappar för lite småfix till hundra tusentals kronor för en totalrenovering. Om det upptäcks fukt- och vattenskador måste det rivas upp kakel och klinker och saneras grundligt och då drar såklart kostnaderna iväg.

Då är det tur att man kan använda ROT-avdraget för bland annat badrumsrenoveringen. Det gäller på arbetskostnaderna och man får dra av 30 % och maximalt 50 000 kronor per person och år. Det enda som krävs är att man är 18 år fyllda och är skriven i Sverige.

18 Apr 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.