När du behöver en elektriker

Det är mycket som kan gå sönder när det gäller elen i hus och fastigheter i dagens tekniska samhälle. Samma gäller äldre hus och byggnader där elinstallationer slits och går sönder med åren. Och så klart när det ska byggas nytt. Elen är avgörande för att det ska bli ett fungerande och säkert hus.

Behöver du hjälp med att dra elen fastigheten eller i villan eller behöver du service på befintliga installationer ska du kontakta en seriös och erfaren elektriker för arbetet. 

Vad kan man få hjälp med?

Vanliga tjänster man kan få hjälp med av en elektriker är felsökning och service av kablar och ledningar, hjälp med jordning, utökning av befintlig elcentral, installation av elmätare, reparation av ledningar och uttag, arbeten med elradiatorer och luftvärmefläktar, byten av belysningar och strömbrytare med mera.

Det kan också vara större installationer och renoveringar. När det gäller våra hem kan det röra sig om installationer av vitvaror och olika elcentraler.

Belysning

När man behöver hjälp med belysning i villa, radhus och lägenhet ska man absolut be en elektriker om hjälp. Deras kompetens och erfarenhet är viktig för att det ska bli trygga och säkra installtioner och kopplingar. En seriös elektriker har behörigheten som krävs, vilket också är ett krav från försäkringsbolaget för att hemförsäkringen ska gälla.

Alla elarbeten som inte utförs på ett korrekt sätt kan orsaka både bränder och alvarliga olyckor i våra hem. Faktum är att det dör många människor varje år på grund av bristfälliga och farliga elinstallationer. De flesta villabränder har också liknande brister. Det är alltså en fråga om liv och död så det är inte något man ska ge sig på utan korrekt utbildning.

Säkerheten oerhört viktig

Elen finns hela tiden med oss i det moderna samhället. Vi har vant oss och samhället skulle helt enkelt inte fungera utan ström. När det uppstår problem märks det direkt. Det är mycket viktigt att reparationer och service görs av en behörig elektriker. Samma gäller såklart när man drar nya ledningar och installationer. Vid minsta fel kan det få ödestigra konsekvenser vilket kan leda till olyckor och bränder.

ROT-avdrag

För privatpersoner kan det vara bra att veta att det går utmärkt att utnyttja ROT på elarbeten i hemmet. Då får man 50 % avdraget direkt på fakturan förutsatt att man är 18 år och folkbokförd i Sverige. All admin sköts av elfirman så det är mycket enkelt, det räcker egentligen med att säga till i förväg.

14 Dec 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.