När du behöver nya fönster

När bostadens fönster blivit slitna, repiga eller skadade efter tidens tand är det dags att byta fönster. I vissa fall går det att renovera eller reparera men i andra är det inte lönt att laga. Då finns det några alternativ att ta beslut om. 

Moderna fönster går att få i både olika sorters glas men nu också i PVC. Det moderna PVC-fönstret har i vissa byggnader helt enkelt ersatt glasfönstret.

Vad är ett PVC-fönster?

PVC är en sorts plast som har blivit mycket populärt i moderna hem. Mycket tack vare att de har lång hållbarhet och knappt behöver underhållas. Den första generationens plastfönster hade en del problem, men dagens varianter är tack vare utvecklingen ett mycket bra val och till och det kanske det bästa valet?

Till skillnad mot tidigare finns dessa att få i alla varianter, en- eller flerglas, inåt- och utåtgående, med spröjs och så vidare. Det finns också andra födelar som att de är mycket energisnåla och har en lång livslängd. De har ett mycket modernt utseende och sedan det uppenbara, de är inte alls så ömtåliga som fönsterglas.

Det går att få PVC-fönster i alla möjliga utföranden och storlekar och finns varianter som är speciellt framtagna för den nordiska marknaden och dess klimat.

Mycket tåliga fönster

PVC-fönster är i stort sett underhållsfria. Men vad innebär det? För det första behöver man inte behöver måla om som man behöver göra med klassiska trädfönster. Solens UV-ljus har inte någon inverkan. Vanliga fönster och annan inredning blir lätt solblekt och leder till missfärgning.

Det enda man behöver man göra är att rengöra fönstret med ljummet vatten och om man vill lite grön sopa. Skulle det finnas svårare fläckar kan man prova diskmedel. Vanliga rengöringsmedel får inte användas på grund av det kan kan skada fönsterytan.

Många användningsområden

PVC-fönster kan med fördel ersätta vanliga fönster i bostaden och i andra byggnader. DEn eleganta och smidiga design gör att dessa fönster passar överallt. Tack vare att PVC-fönster är väldigt slitstarka och går inte sönder på samma sätt som ett glasfönster. Och om det går sönder blir det oftast bara sprickor och inget farligt glaskross. Det har blivit populärt att använda PVC-glas på altaner och uteplatser, mycket tack vare dess slitsamma material. Det kan handla om fönster men även skjutdörrar eller skjutpartier.

Låter detta som något för din bostad eller kanske till uterummet? Kanske har dina fönster blivit slitna och repiga. Läs mer om PVC-fönster.

13 May 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.