När du behöver skugga i sommar

Vi minns alla sommaren 2018, den varmaste sommaren sedan det började mätas temperaturer i Sverige. Det innebar att solskydd och fläktar sålde slut på nolltid och att det inte gick att få tag på. Det kanske inte är så stor risk att sommaren blir så varm i år men det är bra att se över solskyddet redan nu om sommaren blir varm och solig. 

Vad är då det bästa skyddet för den svenska sommaren? Många svarar markiser, framför allt för våra fönster.  Det ger både solskydd inne och ute och är vackra att se på. Det kan man inte alltid säga om den klassiska gråa persiennen som fanns överallt i Sverige, och fortfarande finns i många svenska hem. Den fyller sin funktion men är den snygg? Njae.

Vackert utseende

En markis ger inte bara solskydd och sänker temperaturen inomhus utan ger också huset karaktär. Den finns i alla möjliga utföranden och storlekar så du kommer garanterat att hitta en som passar ditt fönster eller uteplats perfekt.

En vacker variant för fönster är den så kallade korgmarkisen. Den är korgformade och ger ett känsla av elegans vilket har gjort den oerhört populär bland butiker, hotell och restauranger. 

När du satt upp en markis på uteplatsen eller terrassen kommer du märka att det känns mer ombonat. Det blir helt plötsligt ett mysigt uterum oavsett väder.

Effektivt solskydd

En markis är perfekt som solskydd. En av anledningarna är att man lätt anpassar den efter solen rörelse. På altanen eller terrassen skyddas både möbler och människor effektivt utan att det blir för mörkt. Det gör att man kan utnyttja den även när solen är som starkast.

Markiser anpassade för fönster sänker effektivt temperaturen inomhus utan att mörklägga rummet. Detta gör att man slipper solblekta möbler och inredning. Men en markis är inte bara ett solskydd. Den skyddar också själva fönstret men fungerar också som ett skydd mot fasaden samtidigt som den är mycket snygg och ger fasaden ett nytt utseende.

Markiser som vindskydd

Dagens nya markiser är inte bara ett ypperligt solskydd med vackert utseende som både skyddar fastighet och fönster, de är också perfekta som skydd vid regn och vind. Det är perfekt att rulla upp markisen när det regnar så kan man vara där då också. För vi svenskar vet att det regnar även på sommaren. Då är det trist att behöva gå in. Men vid hård blåst och storm måste man veva in den för att den inte ska knäckas eller skadas.

27 May 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.