När du ska renovera badrummet i Danderyd

Funderar du på en badrumsrenovering? Först och främst måste du sätta upp en budget eftersom en badrum kan kosta egentligen hur mycket som helst. Man måste även bestämma om man ska sköta renoveringen själv eller ta hjälp en badrumsexpert.

Det är viktigt att vara behörig för våtrum och ha rätt kunskaper för att resultatet ska bli bra. Kort sagt så klarar en person utan erfarenhet och rätt förkunskaper inte av en komplett och korrekt badrumsrenovering. Försäkringsbolagen kräver även en fackmannamässig renovering för att försäkringen ska gälla.

Här går vi igenom lite tips och råd inför projektet:

Gör en skiss av badrummet - Börja med att gör en noggrann skiss över badrummet och skriv upp alla mått och rita in vattenledningar, dörr, fönster, WC, handfat, förvaring, dusch eller bad.

Inspiration - Det finns en uppsjö inspiration för den som är intresserad. Sök på internet efter "inspiration badrumsrenovering" så kommer du fu upp massor med exempel. Titta på inrednings- och byggprogram på TV eller bläddra i inredningsmagasin. Sedan kan man så klart med fördel besöka butiker och botanisera i deras showrooms. När det gäller färger på kakel och klinkers kan man be om prover så man kan prova på plats hemma i badrummet.

Kakel och klinkers - Det finns en mängd olika lösningar på marknaden idag. Priserna varierar kraftigt beroende på materialval, färger och tekniker. Se till att välja något av hög kvalitet och som är lätt att hålla rent.  

Dusch- eller badkar - Vissa tycker om att duscha medan andra tycker mer om att krypa ner i badkaret. I ett stort badrum kan man såklart ha båda. Det finns många alternativ att välja bland när det gäller badkar och duschar. När det gäller badkar kan man välja ett klassiskt badkar eller vackra designade badkar, vissa med härligt jacuzzi. När det gäller duschar går det sätta in en modern och härlig duschkabin eller ett klassiskt duschhörn. Man bör undersöka vattenledningar och liknande för att se om det behövs bytas ut. 

Tillbehör - Ett bra och funktionellt badrum kräver en bra och effektiv belysning, framför allt vid badrumsspegeln. idag finns det en mängd snygga lösningar med bland annat spotlights som är speciellt framtagna för våtrum. Det ger ett mycket bra och behagligt ljus. 

Säkerhet - Grundarbetet är avgörande för ett hållbart resultat. Man måste ha fuktspärrar och bra ventilation för att minska risken för fuktskador. Något som är dyrt och omständigt att åtgärda. Det är inte roligt att tvingas riva upp det nya badrummet efter några år!

1 May 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.