När du vill byta lås

Är det dags att uppdatera dina lås hemma? Varför inte passa på att uppdatera säkerheten i ditt hem om det ändå är dags att byta lås? Se till att skaffa dig en duktig låssmed inför uppgiften. Om du bor i Sundbyberg är det en bra början att googla "låssmed Sundbyberg" så att du får kontaktuppgifter till en duktig låssmed i Sundbyberg. Sedan är det bara att ringa och göra en förfrågan om att byta lås och be dem komma och utföra låsbytet hos dig. Passa på att göra en säkerhetsbesiktning av ditt hem. Om du får tag i en duktig låssmed så kan denna låssmed göra säkerhetsbesiktningen av ditt hem tillsammans med dig.

Tänk som en tjuv

Om man ska göra en bra säkerhetsbesiktning av hemmet är det bäst om man tänker som en tjuv. Var är det lättast att ta sig in? Var kan en tjuv arbeta ostört? Ibland kan behova av att ha insysnskyddat krocka med behovet av att ha full insyn. Om en tjuv inser att det är full insyn utifrån gatan eller från någon granne, drar sig tjuven för att börja bryta sig in där hon eller han kan blir ertappad. En tjuv arbetar alltid mot klockan och vill oftast både arbeta ostört och snabbt. Ser man då till att det blir mycket svårt att ta sig in, och har installerat brytskydd på sina dörrar och tjuven ser det, inser den att det inte är mödan värt att försöka ta sig in, och förhoppningsvis väljer tjuven ett annat sätt att stjäla något annat än just att ta sig in i ditt hem.

Tänk på alla svaga punkter 

Genom att tänka på alla svaga punkter så ser man till att säkra de svaga punkterna. De svaga punkterna är ju altandörr, balkongdörr och alla fönster som lätt går sönder. Har man då installerat brytskydd på sina dörrar och avancerade låssystem och fönster med glas som inte krossas, ja då har man säkrat de svaga punkterna i sitt hem. Tyvärr är larm inte särskilt effektivt då en tjuv vet att det tar minst 10 minuter innan väktarna är på plats. Under de 10 minuterna hinner en tjuv ta sig in och plocka på sig dyrbarheter som är lätta att sälja till någon lömsk hälare och du blir av med dina favoritsaker – då är ett larm inte alls effektivt. Skaffa i stället riktigt svåra lås som omöjliggör för en tjuv att ta sig in. Läs mer på: https://www.låssmedsundbyberg.nu.

18 Aug 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.