När du vill renovera din bostad

Har ni blivit fler i familjen? Trivs ni utmärkt i den bostad som ni har just nu, men behöver göra den större? Eller så kanske någon av er har skaffat eget företag och behöver arbeta hemifrån och vill ha ett eget kontor i bostaden? Då är en ombyggnation svaret på era behov. Många som är intresserade av inredning, kanske sitter och fantiserar om hur man kan renovera och bygga om sin bostad så att den passar bättre för de behov ni har. Tänk att kunna anlita en byggfirma som uppfyller alla de önskemålen? Det kan man om man till exempel anlitar Verold Bygg. De är nämligen vana vid att arbeta med alla slags ombyggnationer som man kan behöva.

Vad är skillnaden mellan en renovering och ombyggnation?

Om man vill få en enkel förklaring på den största skilnaden mellan en renovering och en ombyggnation, är skillnaden den att när man renoverar, ändrar man inte konstruktionen till exempel på ett hus eller lägenhet, medan en ombyggnation väsentligt förändrar själva konstruktionen. Man bygger fler rum, bygger till en våning på huset, eller bygger huset så att ytan blir större. Därför är en ombyggnation en väsentlig förändring på villan eller lägenheten. Man kan till exempel bygga en vägg i bostaden som gör att den förändras från att ha varit en tvåa till en trea. Eller från att ha varit en enplansvilla till att bli en villa med två våningar. Man kan även göra villan större genom att bygga till en flygel till exempel på villan. På så sätt får de boende mer yta att röra sig på. Någon av barnen kanske kan få ett eget rum, man kanske behöver ett arbetsrum, eller någon vill ha ett hobbyrum och så vidare. Behoven varierar.

Få rabatt på byggmaterialet

Vissa byggföretag kan erbjuda rabatter på byggmaterialet. Det gör till exempel Verold Bygg. Anlitar du dem får du byggmaterial från Bygg Max för lägre priser än vad du annars betalar för. Anlitar du dem kan du dels få rabatt på deras arbetskostnad, med hjälp av Rot-avdraget, och rabatter på byggmaterialet då du anlitar dem. Fler rabatter än så är svåra att få. De arbetar med flera tillbyggnade och ombyggnationer sedan flera år tillbaka. De arbetar även tillsammans med Bygg Max, så att är det någon kund på Bygg Max som önskar få hjälp att genomföra det som de önskar kan de ställa upp och komma med byggmaterialet och geomföra det som Bygg Max kunder önskar sig.

7 Nov 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.