När man vill ha en pool i trädgården

Stora tjusiga pooler i villaträdgårdar blir en mer vanligt syn i Sverige. Med dagens moderna pooler kan man njuta av härliga bad med hjälp att bra isolering och effektiva pooltak.

Det är förståeligt att svenskarna vill förlänga den korta badsäsongen med en egen pool. En vanlig uppfattning är att det är väldigt dyrt att anlägga en pool, men det stämmer inte helt. Visst finns det väldigt dyra och lyxiga varianter men det finns alternativ för alla plånböcker.

Vad kostar en pool?

Det finns enklare pooler från 5 000 kronor och upp till flera hundra tusentals kronor. Självfallet skiljer sig kvaliteten mycket om man går upp i pris. En större pool för nedgrävning kräver omfattande markarbeten som kostar mycket pengar. Den måste också monteras och installeras. Det går att göra själv om man är händig men de allra flesta tar hjälp. Poolföretagen kan självklart hjälpa till med finansieringen. 

Drift och underhåll

Att det är mycket jobb och dyra driftskostnader är också faktorer många oroar sig för, men det är inte så svårt som man kan tro. Som ett exempel kan nämnas att en vanlig villapool på ungefär 50 kvm har en driftskostnad på ungefär 5000 kronor per år om man vill ha en temperatur på 25 grader. Ett smart sätt är att sköta driften med solfångare istället för vanlig ström.

Om man väljer en inbyggd poollösning kan den vara igång året runt till glädje för alla i familjen och inbjudna vänner. Att sköta en pool är inte så svårt. Moderna pooler har effektiva pumpar och filter för att hålla vattnet rent. Det finns också metoder för att vattnet ska vara fritt från bakterier, med eller utan klor.

Vackert för ögat

En gnistrande pool i trädgården ger en härligt känsla för alla sinnen. Många väljer att installera en undervattenbelysning för en häftig effekt på kvällarna. Det finns också olika varianter av bottendammsugare som håller botten ren från löv och annat.

Skydda poolen

Det finns ett antal varianter av överdrag och tak till poolen för att hålla den ren och fräsch längre och såklart som säkerhetsåtgärd för små barn och djur. Vill man kan man bygga in sitt pool med hjälp av ett snyggt och effektivt pooltak med skjutbar ingång vid användande. då kan man verkligen njuta av varma bad till och med på vintern. Skyddar man sin sin pool kommer den hålla sig ren och fräsch samt hålla mycket längre.

Om detta låter som något för dig kan du läsa mer här: www.swimstoresweden.se.

21 Mar 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.