Ombildning av hyresrätter bra affär för fastighetsägare

Fastighetsägare kan man vara av många orsaker. För vissa är det ett sätt att leva - man tycker om att vårda och förvalta gamla fastigheter, och även att sköta kontakterna med sina hyresgäster och se till att de har det bra. Naturligtvis är den ekonomiska aspekten viktig; att vara fastighetsägare innebär mycket arbete och det vill ingen göra gratis. Men det viktigaste för en del fastighetsägare är ändå inte pengarna, utan allt det där andra som fastighetsägande också är.

För vissa är dock den ekonomiska biten viktigast, och de ser fastighetsägandet mer som en investering, kanske en språngbräda mot andra, ännu mer lukrativa branscher. För det går utmärkt att tjäna pengar på fastighetsägande, både i det korta och i det långa loppet.

Många lägenheter har blivit bostadsrätter

Oavsett vilken typ av fastighetsägare du är har du säkert koll på ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. I Stockholm har hela allmännyttan, och en stor del av de privata fastigheterna, sålts till hyresgäster, som bildat bostadsrättsföreningar och tagit över driften av fastigheterna. Frågan är då för en fastighetsägare om man tjänar bäst på att sälja fastigheten till en bostadsrättsförening eller att sälja den som en hyresfastighet?

Många fördelar med ombildning

Svaret är att vid en ombildning får fastighetsägaren bättre betalt för fastigheten än om han skulle sälja den som hyresfastighet. Dessutom finns många andra fördelar. Vid en ombildning tar bostadsrättsföreningen oftast in en ombildningskonsult, som tar hand om hela processen, inklusive det juridiska. Det enda du som fastighetsägare behöver göra är att förhandla om priset, något du också kan överlåta till din advokat. I övrigt sköter ombildningskonsulten om hela processen, från att förbereda hyresgästerna till att utföra tekniska besiktning och ta fram kalkyler åt föreningen baserat på ditt bud.

Du kan själv vända dig till en ombildningskonsult i Stockholm

Vill du som fastighetsägare upplåta din fastighet för ombildning kan du med fördel själv vända dig till en ombildningskonsult, som då tar hand om kontakterna med hyresgästerna. Många hyresgäster drömmer om att få göra en ombildning och få ett bättre läge på bostadsmarknaden. Att äga sin bostad är en chans att göra bostadskarriär och många människor har genom åren tjänat mycket pengar efter att ha bott i en hyresrätt som sedan ombildats. Även om chansen att bostadsrätten stiger kraftigt i värde är mindre i dag än den var för några år sedan, brukar de flesta som får chansen välja att ombilda.

Läs mer på https://www.ombildningskonsultstockholm.se/

18 Jul 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.