Riskera inte felaktigheter i bladen

Ska du marknadsföra dina produkter utomlands, eller importerar du varor och ska skriva en svensk produktinformation? Skriv rätt! Din trovärdighet står på spel.

Man måste inte vara språkexpert för att importera varor eller skriva en säljande text. Men det är smart att vara ödmjuk nog att inse sina begränsningar, och låta ett proffs sköta det mesta skrivjobbet. När det gäller översättningar får det inte bli några missförstånd. I bästa fall blir kunden lite missnöjd då, men i värsta fall kan man bli stämd för felaktig produktinformation eller vilseledande marknadsföring. Ta inga risker, och var framför allt rädd om dina presumtiva kunder. En översättningsbyrå i Stockholm gör ett snyggt och snabbt jobb, och du har nytta av det, för dina kunder kommer att respektera att du ger dem rätt information.

Kulturella skillnader och fingertoppskänsla

De som översätter gör det för det mesta till sitt modersmål. Underskatta inte deras skicklighet. De känner inte endast till språket, utan de vet också vilka kulturella skillnader det finns, och de kan stuva om i texten så att stilen passar för din tilltänkta målgrupp. En översättningsbyrå gör blixtsnabbt det som det skulle ta dig åratal att lära, om det nu ens är möjligt. Tid är pengar, och därför är översättarna guld värda. Ska du sälja till, eller importera från, Grekland, Kina, Ryssland eller något arabisktalande land, vet du direkt att inte ens alfabetet är detsamma. Inte ens om de skriver på engelska kan du vara säker på att informationerna är tillförlitliga. Är det dyra produkter eller stora projekt, krävs det fingertoppskänsla, så att inte översättningen blir skrattretande och du förlorar en stor affär.

Fortlöpande kontakt

Genom att lämna alla dina projekt till samma översättningsbyrå får du en kontinuitet i skrivandet, så att dina dokument alltid håller samma höga klass. Det är en investering i kommande fina affärer, och du ger ett seriöst intryck på både kunder och leverantörer. Vi har alla sett dråpliga exempel på felstavade ord och dålig grammatik. Men man måste inte kunna allt själv. Hittar du en översättningsbyrå som du är nöjd med, finns det inga skäl i världen till att byta. Det är en affärspartner så god som någon, och de lyfter dina produkter mot skyarna. Den investering du gör i pengar sparar du i både tid och ansträngning, och du har mycket större chanser till en lönsam affärsutveckling, eftersom du framstår som mycket mera seriös när språket är klanderfritt. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.översättningsbyråstockholm.se

14 Jun 2020

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.