Så höjer du värdet på din fastighet

Har du tänkt sälja din fastighet? Funderar du på hur du ska kunna få ett bra pris och på vad man kan göra för att faktiskt höja värdet? Egentligen finns inga begränsningar på vad du kan göra.

Du har säker sett vackra bilder på fastigheter i olika former där allt är stilrent och ser helt nytt ut. Givetvis är det inte sanningen om hur det faktiskt ser ut där till vardags. Troligtvis har man köpt eller hyrt in lite saker som får allt att se lite mer glamoröst ut. Några fina snittblommor i en vas förhöjer stämningen i bilden som den proffsige fotografen har arrangerat och ljussatt på sitt eget vis.

Inget renoveringsobjekt

Vill man bara höja värdet på fastigheten så är det viktigt att den inte blir eftersatt. Därför kan det vara bra att ha en långtidsplan. I den skriver man allt som kan tänkas behövas bytas respektive lagas och renoveras. På så vis får man en överblick över alla renoveringar och kan ur en ekonomiskt aspekt ha kontroll på vad som kommer att hända i framtiden. Då riskerar man inte att få en smärre chock när man inser att det är dags för stambyte.

Vilka större kostnader kan man vänta sig

Har man en hel fastighet istället för en lägenhet så blir det en mera omfattande planering som måste göras. Precis som omtalats innan så är stambyten en viktig sak att se över om det måste göras. Andra stora projekt är att lägga eller renovera tak och måla fasaden. Restaureringar som kräver en hel del resurser när det gäller både arbetskraft och material. I vissa fall kan det vara bra att ta in firmor som jobbar med de olika tjänsterna. På så vis får man kompetens som kan förutse svårigheter, har kunskap om leverantörer samt får jobbet gjort så snabbt som möjligt. Det är sådant som i sin tur kan hålla nere kostnaderna. Vissa saker kan man göra själv om man vill. Det gäller exempelvis målning eller tapetseringen av väggar. Det och att uppdatera köket genom att måla eller sätta in en ny spis eller någon annan vitvara som blir kvar vid försäljning är definitivt något som höjer värdet rejält. Åtminstone om man gör det med god smak och professionell hjälp. Som sagt, det finns många sätt att höja värdet på en fastighet. Mycket kan göras med små medel. Finns det en stor budget är det bara fantasin som sätter gränser. Vi tipsar att läsa mer på denna hemsida: https://www.fastighetsförvaltninggöteborg.se

30 Mar 2020

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.