Så kan ditt val av AV-teknik påverka miljön

Den AV-teknik vi använder oss av kan ha stor påverkan på miljön. Så hur gör du då klimatsmarta val när det gäller elektronik? Läs vidare och lär dig mer.

När du hör ordet miljöpåverkan tänker du kanske först och främst på saker som bilar, energiproduktion, industriell verksamhet, eller plastpåsar och förpackningar. De flesta av oss tänker sannolikt inte direkt på den AV-teknik vi använder oss av och hur den kan påverka miljön.

Men valet av AV-teknik och hur utrustningen hanteras med mera kan faktiskt ha en mycket större miljöpåverkan än vad du kan tänka dig. Faktum är att all elektronik som vi använder oss av i hög grad kan påverka miljön negativt, från det att den tillverkas, till att den installeras och slutligen kasseras någon gång i framtiden.

Finns det grön AV-teknik?

Det går inte att helt komma ifrån att elektronik påverkar miljön negativt. Men det är även någonting vi är beroende av i vårt moderna samhälle, både privat och på företag. Det är däremot möjligt att göra mer klimatsmarta val när det gäller tekniken i våra liv.

En av de mer uppenbara sakerna att tänka på är att välja energieffektiva produkter, där du kan leta efter alternativ som drar mindre ström. Ska du köpa någonting nytt kan du alltid sälja vidare din gamla utrustning. Är det inget fel på den kan någon annan få mycket nytta av den under lång tid. Sist men inte minst: återvinn. Saker och ting når till slut sitt livs ände och då är det viktigt att du återvinner din elektronik på rätt sätt.

Här kan du läsa mer om AV-teknik: avs.se

10 Jul 2023

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.