Så kan du sänka elkostnaderna

Varför inte sänka elkostnaderna om du kan? Som fastighetsägare gäller det att börja efterfråga och konsumera på ett så miljömedvetet sätt som det bara går.  När det kommer till energiåtgången i ditt hus, finns det några saker som du som medveten husägare kan göra för att sänka kostnaderna, men också bo på ett miljövänligt sätt. Här är några av de saker du kan tänka på och göra för att förbättra den saken. 

Isolera fönster och dörrar

Du vet väl om att cirka en fjärdedel av all den värme som sipprar ut ur ditt hus när du värmer det, går ut genom fönster och dörrar? Då kan du antingen byta ut fönster och dörrar, till bättre isolerade fönster och dörrar, eller täta dem på ett bättre sätt. Fråga en hantverkare som arbetar med detta så kan han eller hon ge dig råd om hur just du bör göra i ditt hus.

Isolera taket

Om du har ett tak, som inte är riktigt tätat, och du ser att värmen sipprar ut genom taket – det ser du på vintern, till exempel om det har snöat och snön har legat ett tag. Har dina grannar mycket snö på sina tak – men inte du – ja då har du ett otätat tak. Då har du ett tak som värmer snön så att den inte ligger kvar på ditt tak.

Isolera golvet

Skaffa FTX-ventiler. Byt ut dina gamla ventiler och skaffa dig motoriserade ventiler, som bevarar inomhusvärmen men tar in syrerik luft utifrån. Så mycket som 30 procent av värmen som sipprar ut ur hus, kommer genom ventilerna. Så skaffar du FTX-ventiler, kan du sänka kostnaderna för uppvärmningen och samtidigt ser till att ha en miljövänlig uppvärmning.

Skaffa kaminer

Du kan installera snygga kaminer i olika rum. Kaminer ger underbar värme, i motsats till elektriska element. Dessutom kan du utnyttja värmen i en kamin, till att göra kaffe och värma vatten, till exempel. Dessutom är kaminer fina och bidrar till en fin inredning i hus.

Lägga solpaneler på taket

Man kan utnyttja taket och det faktum att det är den ytan som tar mest emot solstrålarna i ditt hus. Varför inte lägga ett tak med solpaneler? Då producerar du din egen el, och kan till och med sälja överbliven el till det allmänna elnätet. Du får gratis el, du blir självförsörjande och sänker dina elkostnader med 100 procent. Dessutom får du statligt stöd till dina solpaneler.  Läs mer om solpaneler och om takläggare i Stockholm och Uppsala på: villatakexperten.se.

24 Aug 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.