Så mycket kostar markiser i Haninge

Haninge är en relativt liten kommun (jämfört med stora Stockholm, som ligger strax norr), men trots det finns ett gediget utbud av solskydds- och markisbutiker här. Även butiker som ligger i närliggande kommuner riktar sig mycket mot boende i Haninge. Det finns många villa- och radhusområden, där markiser är mer regel än undantag att ha på sitt hus. 

Markistypen påverkar

Det finns flera saker som påverkar priset på de markiser du tänkt köpa. Till exempel är motoriserade markiser normalt ganska mycket dyrare än vevmarkiser. Elinstallationer ska dessutom göras av en behörig elektriker, vilket kan spä på kostnaden med någon tusenlapp (eller mer). En annan avgörande faktor är givetvis storleken – större markiser är dyrare än små (även om de kan bli billigare per kvadratdecimeter, då en slags ”mängdrabatt” ges).

De här stora faktorerna påverkar till störst del. En annan faktor är givetvis prisskillnaderna mellan olika butiker. Många markisbutiker har liknande prissättningar, men det kan skilja sig åt en hel del. Inte minst har olika butiker olika erbjudanden vid olika tillfällen – det kan alltså löna sig att titta hos samtliga butiker som säljer markiser i Haninge, innan man bestämmer sig för ett köp. 

Byggvaruhus

De flesta butiker som säljer markiser, inte minst de i Haninge, har ingen eller mycket lite information på sina hemsidor gällande priser. Det enda som kan ses är lovord som ”bra priser” eller ”svensktillverkat”. Enklare är det att se priserna på markiser som säljs i byggvaruhus. Till exempel säljer ett byggvaruhus i Haninge en manuell markis på 300 x 200 cm för strax över tusenlappen. 

Samtidigt är det många som gärna handlar markiser hos lite mer nischade aktörer. Man kan då få bättre rådgivning och kan dessutom känna sig trygg med att installationen av markiserna är ordentligt utförda (om man beställer det med, vill säga). 

Motorns påverkan på priset

Som nämnt tidigare i den här texten har motorn en mycket stor påverkan på slutpriset. På samma byggvaruhus i Haninge säljer man en relativt stor markis med motor för nästan 12 000 kronor – en väsentlig skillnad mot den tusenlapp som den manuella markisen kostade. 

Men det ska givetvis nämnas att motorn inte är den enda skillnaden mellan dem. Den här är också ganska mycket större och kommer med LED-belysning. Attiraljer som dessa höjer naturligtvis priserna – och det är upp till var och en att välja, beroende på vad det är man söker i en markis.  Läs mer om markiser som du kan köpa i Haninge på: http://www.markiserhaninge.se.

19 Mar 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.