Så ofta behövs badrum renoveras

När man är fastighetsägare, är det många saker att hålla kontrollen över. Man har ju ansvaret själv för den fastighet som man äger. Ännu större är ansvaret om man har flera hyresgäster som bor i den fastighet som man äger. Man är då ansvarig för underhåll, det vill säga för reparationer, renoveringar och att man ser till så att ingenting är sönder utan att allt fungerar som det ska. Det som brukar sluta fungera efter några år, är kranar, avlopp och stammar, och helst bör man renovera innan det har slutat fungera. Då slipper man skador på husen eller bostäderna. Det är alltid svårare att reparera befintliga skador än att renovera innan man har fått skadorna. Så därför är det bättre att renovera med jämna mellanrum, och inte börja renovera efter att man har fått vattenskador på bostäderna.

Så ofta bör badrum renoveras

Beroende på i vilka material som man har renoverat sina badrum med, så bör man renovera dem efter olika lång tid. Allt är beroende av hur ofta man använder badrummen och med vilka material som man har använt vid renoveringen. Säg att det tar olika lång tid för ett badrum som man har byggt med stenmaterial än det badrum som man har byggt med plastmatta och plasttapet vid våtutrymmet. Ett sådant badrum bör du renovera efter ynka 20 år, då plasten antagligen är helt slut efter bara 20 år, medan stenmaterialet håller i 30-40 år, innan den har slitits ut. Stammarna bör man byta ut efter cirka 40-50 år. Här räknar man med en användning av badrummet i standardboende.

Miljövänliga badrumsrenoveringar

Det mest miljövänliga är ju att renovera med hållbara material. Det gäller då att renovera med stenmaterial. Det lönar sig att använda inredning och kranar i fina metaller då det innebär att det är material som håller sig för många år framöver. Stenmaterialet blir itne utslitet, inte heller kakel eller klinker. Det är också material som är lättare att hålla rena för de boende i bostäderna. Det ökar trivseln i bostäderna. Och är man mån om att ha bostäder som är fulla, och som inte står tomma, vilket är mycket oekonomiskt för en fastighetsägare, bör man renovera och bygga i attraktiva material så att man får rätt slags hyresgäster. Det är viktigt att bara anlita hantverkare som arbetar på ett noggrant sätt när man anlitar hantverkare. Anlita bara sådana som har mycket goda referenser så att man vet att de arbetar på bra sätt. Läs mer om duktiga hantverkare för kommande badrumsrenoveringar på: https://www.badrumsrenoveringhuddinge.se.

23 Sep 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.