Så ofta bör du renovera fönster

Äger man en fastighet, antingen det är man själv och den egna famljen som bor i den, eller hyr ut bostäder i den, bör man renovera den allt emellanåt. Det gäller både fasaden och fönster. När det kommer till fönster, bör de renoveras åtminstone efter 10-11 år. Beroende på vilka sorts fönster du har bör de renoveras, om det inte är så att du har plastfönster, eller sådana med aluminiumkarmar. Har du sådana fönster behöver du inte renovera dem, annat än att de bör kontrolleras efter 20-25 år så att tätningen är som den bör vara för att inte få in avgaser och dåligt luft.

Renovera eller köpa nya fönster?

Är det så att fönster på din fastighet är utslitna bör du som fastighetsägare se över dem. Bestämmer du dig för nya fönster, kan du numera välja mellan allt från fönsters som sänker uppvärmningskostnaderna till fönster med solskydd och nästan självtvättande fönster. Du kan installera energifönster, med tre-glas-fönster som har ädelgas i mellanglaset för väl isolerade fönster. De nästan självtvättande fönster slipper hyresgästerna, eller du själv tvätta fönster lika ofta. De har då en yta där smutsen inte fastnar lika lätt och försvinner med regn eller snö. Du kan annars välja fönster med särskilt solskydd som fungerar som solglasögon och som mörknar i takt med att solen skiner. Då kommer man hem till ett svalt hem och slipper använda air-condition när det är dags att sova.

Renovera fönster istället

Väljer du att renovera fönster i stället för att köpa nya, agerar du miljömedvetet. Det krävs enorma mängder energi för att tillverka nya fönster. Varför inte använda de fönster som du redan har men sköta om dem så att de håller för längre tid? Det går alldels utmärkt att endast byta ut det som är utslitet och slipa om och förnya det material som redan finns på de fönster som du redan har? Att renovera fönster kräver också så mycket mindre resurser mot att köpa nya.

Det som är miljövänligt är även plånboks-vänligt

Det är en trevlig kombination det som är förknippat med miljövänlighet. När du väljer att agera miljövänligt är det även vänligt mot den egna plånboken, så du kan mycekt väl låta renovera fönster i stället för att riva ut och köpa nya. Varför inte anlita pålitliga hantverkare för din fönsterrenovering i Stockholm? Anlita hantverkare som gör jobbet snyggt och snabbt. Läs vidare här om du vill läsa mer om fönsterrenovering i Stockholm på: http://www.fönsterrenoveringstockholm.nu.

13 Oct 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.