Säkerhet viktigt i inbrottsbenäget område

Det är inte många som tänker på att det är särskilt villaområden i Storstockholmstrakten som är inbrottsbenägna. Många tänker på inbrottsbenägna områden i Storstockolm som de som av polisen kallas för "särskilt utsatta" områdena Rinkeby, Tensta, Fittja och Flemingsberg. Sanningen är den att det är i de finare stadsdelarna Täby, Lidingö och Bromma som är mer inbrottsbenägna områden utanför Stockholm. Det är i tätbebyggda villaområden som inbrotten sker därför att tjuvarna räknar med att de där kan sno värdefulla saker, bara de tar sig in i villorna. Så är man villaägare och bor i några av de mer brottsbenägna områdena, bör man tänka extra mycket på säkerheten. Här tar vi upp några av de saker som man bör tänka på som villaägare.

Ha öppna ingångar och gårdar

Det bästa som man kan göra är att se till att ha så mycket insyn som det bara går på den egna tomten. Många vill ha insynsskydd, men vill man ha säkra villor, ska man strunta i insynsskyddet då det samtidigt ger möjligheter för tjuvarna att arbeta fritt utan att riskera att bli störd. Så strunta i insynsskyddet, tänk på att inte ge någon tjuv möjligheten att fiffla med dörrar eller fönster.

Ha säkra altandörrar

De flesta tjuvar vill ta sig in i huset på baksidan där de mer eller mindre ostört kan bryta sig in i huset. Därför bör man alltid se över säkerheten på sin altandörr. Det borde vara en lika inbrottsskyddad altandörr som entrédörren, om inte till och med mer säker dörr där med. De felsta tjuvar vill helst ta sig in från altanen då altanen oftast är insynsskyddad och som gör det möjligt därför för en tjuv att arbeta ostört.

Installera säkra lås på dörrar

Så ska man ha ett säkert boende bör man installera riktigt säkra lås på dörrar, och helst installera fönsterglas som är okrossbara. De flesta tjuvar vill helst krossa ett fönster, ta sig in den vägen och sedan kunna öppna dörren inifrån för att snabbt kunna ta sig ut den vägen. Så vill du som villaägare se till att bo på säkert sätt är det säkerheten på dörrar och fönster som är det allra viktigaste. Här finns ju mer eller mindre säkra lås på dörrar, och då är det ju viktigt att välja de mer säkra låsen. De dörrar som har särskilda låskolvar är mer säkra än andra, enklare lås. Vill du läsa mer om säkra dörrar och om låssmed som man kan få tag på Södermalm, läser du mer här: https://www.låssmedsödermalm.nu.

8 Jun 2019

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.