Solceller som passar alla

På senare år har solceller utvecklats och blivit populära. Solen är en fri energikälla som går att använda sig av på många sätt. Från uppvärmning till fontäner.

Idag är det svårt att gå en enda dag utan att stöta på solceller i någon form. Det kan vara solceller som finns i någon av de utebelysningar som pryder trädgårdar. Där solcellerna laddas upp under dagen och lyser på kvällen. Eller de fontäner som med samma teknologi får vatten att porla i dammar, under tiden som solen skiner.

Ändå är det troligen solcellerna som finns på hustaken som har väckt störst intresse. Dessa solceller som gör att du kan fånga upp energin från solen för att värma upp din fastighet. Och kanske till och med dra in så pass mycket att du kan sälja energin vidare med en förtjänst.

Val att göra inom området solceller

Som fastighetsägare finns det flera olika val att göra inom området solceller. Kanske väljer du att sätta upp de mer traditionella solcellerna på ditt tak. Eller så kan du välja en variant som heter sol/luft och som skickar in varm luft i ditt hem.

Men det finns också möjligheter att få dra nytta av solens energi utan att själv göra en installation. Som om du skriver ett avtal med en solcellspark. Eller om du har så pass stora ytor att du själv kan installera en solcellspark. Kanske för att driva ett lantbruk, en industri eller om du äger någon annan typ av större fastighet.

14 Jul 2023

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.