Vad gör en besiktningsman vid en besiktning i Stockholm?

När du anlitar en besiktningsman i Stockholm kan det vara bra att veta lite vad hen förväntas utföra vid en besiktning av den fastighet som ska säljas.

När det är dags att sälja eller köpa en fastighet är det vissa saker en besiktningsman går igenom. Hen går runt i huset och tittar på hur delar av fastigheten ser ut, luktar och känner efter så att det inte kan finnas minsta tecken på fukt eller röta. Känner på alla ytor som är synliga för ögat.

När det gäller utrymmen som ska gås igenom är det saker som förråd. Vidare tar hen en titt på din källare eller vind. Går noga igenom din balkong så den inte har några fel och undersöker taket. Även utrymmen som inte direkt är en del av fastigheten, såsom garage, ska undersökas väl och noggrant.

En besiktningsman i Stockholm undersöker högt och lågt och överallt

Att vara besiktningsman i Stockholm är inte bara att se och känna på saker invändigt. De måste vara kunniga om hur en frisk kontra en dålig fasad ser ut. Vilka fallgropar det finns, var fukt och en dålig konstruktion har sina brister och så behöver de kunna göra en bedömning av hur marken runt huset ser ut.

Det är inte bara ett hus som ska må bra. Marken runt det ska till exempel helst inte vara sankmark då det kan orsaka fukt i källarutrymmen som i sin tur sprider sig upp till de andra våningarna. Skulle detta inträffa kan även de som bor i fastigheten börja må dåligt.

Läs mer om en besiktningsman på denna sida: https://www.besiktningsmanistockholm.se/ 

7 Feb 2023

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.