Viktig hisservice i Stockholm

Hissar är viktiga transportmedel som finns i många olika byggnader i Stockholm. Men det är viktigt att man sköter sin hisservice korrekt och vid rätt tid.

Även om man alltid ska ha trappor i alla byggnader, så är det ibland ett måste att också ha en hiss. Det är där som man kan frakta tunga saker och också där som man enkelt kan ta sig upp och ner i byggnaden. Därför är det också viktigt att man är noga med att sköta den hisservice som hissen kräver för att må bra och fungera som den ska.

När det gäller hissar så är det inte alltid enbart något som underlättar i tillvaron utan det kan även vara en förutsättning för att människors liv ska fungera överhuvudtaget. I många flerfamiljsbostäder i Stockholm finns det människor som är rullstolsburna eller som på annat sätt inte ens kan ta sig in och ut utan hjälp av hissen.

Hisservice vid rätt tid i Stockholm

För att underlätta en hisservice i Stockholm så brukar det stå en del information inuti hissen. Där kan man läsa hissens beteckning och vem man ska kontakta om något går fel. Som att man exempelvis fastnar i hissen under en färd. Men man brukar även kunna se när hissen ska servas och när det skett senast.

Det är viktigt att man sköter sin hisservice och det brukar vara en av alla de underhållsplaner som man har som fastighetsägare. På det sättet kommer servicen löpa på och bli skött utan att man riskerar att glömma den.

7 Feb 2023

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.