Viktigt med regelbunden renovering

Den som äger fastigheter vill som regel tjäna pengar på sin fastighet, antingen i form av hyra som kommer in från hyresgästerna, eller genom att rusta upp och sedan sälja med vinst. De som väljer att rusta upp köper då sin fastighet i renoveringsskick och väljer då att renovera den yttre fasaden och inomhus med nya inredning i kök och badrum. Då gäller det att göra det med så låg kostnad som det bara är möjligt. Antingen väljer man standardutföranden när det kommer till renoveringen och i inredning. Det ska ju kosta skjortan att renovera fastigheten. Samtidigt gäller det att kunna sälja med en rejäl prislapp för att vinsten ska bli så stor som möjligt.

Inomhus

Att renovera hyreslägenheter är ett långdraget arbete. Då gäller det att få tag i hantverkare som tar betalt endast för det viktigaste och att renoveringen inte drar ut på tiden alltför länge. När det kommer till inredning brukar inte vanlig rumsrenovering stjäla så mycket tid. Tapetsering av rum brukar för den vane hantverkaren ta en för- eller eftermiddag. Däremot kan kök och badrum ta längre tid att renovera. Då gäller det att installera så billiga vitvaror som det bara är möjligt, och kakla med ett kakel som inte går i de dyrare priserna, snarare tvärtom. Här kan fastighetsägaren vinna på at köpa in stora volymer för att pressa ner priserna. På samma sätt är det med badrumsinredningen.

Fasad, tak och balkonger

Att renovera fasaden kan ta mycket tid. Här gäller det minsann att ta hänsyn till byggnadens ursprungliga utseende, när det kommer till byggnadsvård. Vilken färg var populär då huset byggdes? Vilket material var huset egentlingen byggt av? Den som är intresserad av att göra sitt hus så fint som möjligt vinner på att återställa det i det skick som det byggdes i och enligt den trend som var populär det byggdes. Är du intresserad, googla den arkitektur som dominerande när huset byggdes för bästa resultat.

Att lägga nytt tak är sällan nödvändigt. Man kan renovera tak på annat sätt; genom att bygga nya lister och byta ut takpannor som är trasiga. Man kan även måla om ett väl fungerande plåt- eller metalltak. Att göra så är ett sätt att förebygga skador, rost och slitage som kan sänka kvaliteten på taket. Kan du gör adet själv är det ju billigast, om inte kan det löna sig att be om offerter och för bästa resultat be om referenser. Läs mer här om takmålning i Stockholm.

 

6 Feb 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.