Vilken typ av elektriker behöver du?

Här i Bromma finns många elektriker som gärna hjälper dig med det du behöver. Men ibland kan det vara svårt att veta vilken typ av elektriker man behöver. För de flesta vanliga elarbeten i hemmet är det oftast en vanlig serviceelektriker som kommer och gör jobbet, men om du exempelvis vill installera ett larm eller någon annan form av system i hemmet kan det vara en svagströmselektriker du behöver. Många elfirmor i Bromma har olika typer av elektriker i sitt stall och brukar kunna förse dig med rätt typ av elektriker om du ringer och frågar. Vi tänkte här kort gå igenom de vanligaste typerna av elektriker man kan ha hjälp av i hemmet och vilken kategori du kan tänkas vilja anlita när du behöver hjälp av en elektriker i Bromma.

Serviceelektriker

Serviceelektrikern arbetar med att göra om och reparera befintliga elinstallationer i privatbostäder, på kontor och inom industrin. Man kan även installera vitvaror och dra el i badrum

Installationselektriker

Är egentligen samma typ av elektriker som serviceelektrikern, men fokus ligger mer på att installera el i nybyggen och i nya industrianläggningar. Man installerar dock även el på kontor och hos privatpersoner och när du anlitar en elektriker i Bromma för att exempelvis installera ett nytt vägguttag kan det vara en service elektriker eller en installationselektriker som ringer på dörren.

Svagströmselektriker

Svagströmselektriker kallas även larminstallatör eller telemontör och de yrkestitlarna sammanfattar ganska väl vad det handlar om, nämligen att installera inbrottslarm, brandlarm, dator- och teleutrustningar, kabelteve och bredband på kontor och i privatbostäder.

Får du problem med teven eller bredbandet är det en svagströmselektriker som kommer. Likaså om du vill installera ett inbrottslarm i villan eller i lägenheten. Ofta jobbar svagströmselektrikern åt ett installationsföretag men även vanliga elfirmor i Bromma har svagströmselektriker och erbjuder larminstallationer.

Hitta rätt elektriker i Bromma

All elkompetens finns i Bromma. Här finns gott om duktiga elektriker inom de olika om råden och oavsett vad du behöver hjälp med kommer du att få det snabbt och av professionella elektriker. Hör med vänner och bekanta om de har anlita någon elektriker i Bromma som de kan rekommendera. Ett väl utfört arbete ger nöjda kunder som gärna rekommenderar en till sina vänner, så resonerar en seriös elektriker.

Vill man gå utanför bekantskapskretsen kan man gå in på exempelvis reco.se och läsa vad andra har haft för erfarenheter ev elektriker i Bromma. Här kan du ta del av ett större utbud av elfirmor och se vad de har fått för rekommendationer. Förhoppningsvis kan du också mer precist hitta den elektriker som passar för det jobb du vill ha hjälp med. Hör gärna av dig till flera elektriker med din förfrågan så får du en mer nyanserad bild och kan lättare hitta ett bra pris och en seriös elektriker i Bromma. Som denna; www.elektrikerbromma.nu/. Lycka till!

14 Jan 2018

Fastighetsägande- en guide

Här kan du läsa det mesta om fastighetsägande och vilka problem och möjlgheter det innebär att vara en fastighetsägare. Vad gör en fastighetsförvaltare? Behöver du en teknisk förvaltare som är ansvarig för allt underhåll? 

Här finns även lite fakta om energiförsörjning.  Kan du utnyttja bergvärme så sparar du mycket pengar på detta upp till 80%. Då slippper du tänka på variationer i oljepriset.

Till sist finner du tips för vad en checklista för fastighetsförvaltning bör innehålla.